Sony Z5 Compact-problemer – ingen mobildata

Kunder raser mot Sony etter telefon-oppdatering

Mister mobildata og har problemer både med ringing og SMS.

SINTE: Sony Norges Facebook-side får nå innlegg fra en haug av frustrerte brukere. Foto: Pål Joakim Pollen
SINTE: Sony Norges Facebook-side får nå innlegg fra en haug av frustrerte brukere. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 18. oktober klokka 21:05: Vi har akkurat fått beskjed fra Sony om at de nå har sendt ut en OTA (over the air)-oppdatering til de berørte kundene som skal rette problemene beskrevet under.

Dersom du har kjøpt Sony Xperia Z5 Compact og ikke har installert den siste oppdateringen ennå, bør du vente til det kommer nok en oppdatering.

I hvert fall om du har abonnement gjennom Telenor eller andre som bruker Telenors nett.

Mange norske brukere er nemlig i harnisk etter oppdateringen, der mang en Sony-kunde har postet på Sony Norges Facebookvegg med fortvilede meldinger om at de ikke lenger har tilgang til mobildata, og der mange også har problemer med å motta både SMS og samtaler.

Enkelte har også problemer med å bruke nettbank, sannsynligvis fordi telefonen oppfattes som rootet, altså der man har fått fulle rettigheter på telefonen.

Har trukket tilbake oppdateringen

Frank Otterbeck i Sony Norge bekrefter overfor Dinside at det nå er mange brukere som har fått problemer etter den siste oppdateringen.

– Vi tok ned oppdateringen på mandag, sier Otterbeck. Det bør bety at ikke flere blir rammet av problemene. Feilen går ut på at telefonen mister nettverksinnstillingene mot Telenor.

Ikke bare Compact-utgaven er rammet. Oppdateringen har også gitt problemer for kunder med Z5 og Z5 Premium-modellene.

Otterbeck kan fortelle at Sony nå gjør undersøkelser og jobber på spreng med å teste en oppdatering som retter problemene.

– Vi beklager ulempene dette medfører og jobber tett med Telenor for å løse disse utfordringene. En software-oppdatering er på vei, og vi anbefaler de som er rammet av dette til å oppdatere til denne nye softwaren så fort det er blitt tilgjengelig for nedlastning, enten via Over The Air eller via PC Companion, heter det seg i en offisiell uttalelse fra Sony.

Her er det du kan prøve selv

Er du blant de som har problemer med Xperia Z5 Compact etter oppdateringen, har vi funnet flere ting du kan prøve i denne forumtråden hos Sony:

Fiks internett
La oss begynne med det enkleste først – Telenor har en tjeneste som lar deg sende ordene «Fiks internett» til 1999. I retur får du et oppsett til telefonen din som du kan trykke på for å installere. Kjør en omstart av telefonen og se om det gjør susen.

Endre APN
Siden du leser fortsatt, antar vi at fiks-trikset over ikke fungerte. Enkelte brukere rapporterer om suksess etter at de endret APN (navn på aksesspunktet) fra telenor.smart til bare telenor. Dette gjør du ved å åpne innstillinger, mer, mobilnettverk, navn på aksesspunkt. Endre APN-verdien fra telenor.smart til telenor.

Dette tipset har også Telenor gjengitt på sine nettsider.

Nullstill nettverksinnstillingene
Hvis ikke det fungerte, fikk en svensk bruker følgende tips fra Sony i Sverige:
1. Nullstill nettverksinnstillingene ved å gå til innstillinger, sikkerhetskopiering og tilbakestilling og velg å nullstille nettverksinnstillingene.
2. Endre til kun å bruke 3G ved å gå til innstillinger, mer, mobilnettverk, ønsket nettverkstype.
3. Prøv å hente internettinnstillinger via innstillinger, mer, internettinnstillinger.

For den svenske brukeren gjorde dette at alt unntatt 4G fungerte, men det kan være at du får 4G ved å gjenta punkt to, men da endre til 4G/LTE.

LES OGSÅ:
Fjorårets toppmodell fra Sony ble alt for varm
Samsung stopper produksjonen av sin nye toppmodell, Note 7
TV2 Sumo-kunder raser over dårlig fotball-kvalitet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer