Samsung Galaxy Flip Z 5G

Koster nesten 20.000 kroner

Et halvt år etter lansering kommer det en ny flippmobil fra Samsung.

GALAXY Z FLIP: Nå kommer Samsungs brettbare med 5G. Foto: Samsung
GALAXY Z FLIP: Nå kommer Samsungs brettbare med 5G. Foto: Samsung Vis mer
Publisert

Samsung har lansert 5G-utgaven av den brettbare mobilen Galaxy Z Flip, som først ble tilgjengelig på markedet tidligere i år.

Galaxy Z Flip 5G er navnet på nyheten som er så å si identisk med Galaxy Z Flip, med 5G selvsagt som den største nyheten, og Samsung forteller at de ikke har endret formfaktoren for å gjøre mobilen 5G-klar.

Enn så lenge er det få steder i Norge som har nestegenerasjons mobilnettverk tilgjengelig, men det forventes at Ice, Telia og Telenor åpner opp nye områder i tiden fremover.

GALAXY Z FLIP: Blir Samsungs første med Snapdragon 865 Plus. Foto: Samsung
GALAXY Z FLIP: Blir Samsungs første med Snapdragon 865 Plus. Foto: Samsung Vis mer

5G og Snapdragon 865 Plus

Den brettbare mobilen blir også Samsungs første som drives av Qualcomm-brikkesettet Snapdragon 865 Plus. Det er samme brikkesett vi forventer at også kommende Galaxy Note 20 har, i hvert fall i deler av verden, for ifølge rapporter fra nettstedet WinFuture kommer EU-modellen med Samsungs egen Exynos-brikke om bord.

Samsung har også oppdatert brukeropplevelsen med en Flex-modus, som gjør at skjermen deler seg opp i to separate skjermer slik at du for eksempel kan se video på den ene, og bruke en annen app på den andre. Du kan også bruke Flex-modus i kamera-appen for å ta bilder fra både høyere og lavere vinkler ved at du selv kan bestemme hvilken del av skjermen som kan brukes som søker.

Mystic Grey er en av to fargealternativer. Foto: Samsung
Mystic Grey er en av to fargealternativer. Foto: Samsung Vis mer

En annen nyhet er relatert til fleroppgavekjøring ved at du blant annet kan pare to apper, kalt App Pair, slik at du med ett klikk kan åpne to apper som åpnes på hver sin skjerm samtidig. Dette er også noe Surface Duo får når den lanseres senere i år.

Ikke helt overbevist

I februar ble vi ikke helt overbevist etter de 24 timene vi hadde med Galaxy Z Flip. Det var naturligvis ikke nok tid til å skrive en fullverdig test, men oppsummerte opplevelsen slik:

«Totalt sett sliter vi litt med å se poenget med brettemobilen som gir mer skjermplass i høyden fremfor i bredden, som Galaxy Fold og Mate X, eller Surface Duo. Og selv om det ennå er ganske tidlig, har vi ikke sett noen apper som virkelig dra nytte av dette designet.

SAMSUNG GALAXY Z FLIP: Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SAMSUNG GALAXY Z FLIP: Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Vi føler at The Verge treffer godt når de omtaler Galaxy Z Flip som «et dyrt eksperiment fremfor et ekte produkt som noen bør kjøpe». Med en prislapp på 16.000 kroner og, etter min mening, få opplevelser som virkelig dra nytte av den høye/lange skjermen, bør du styre unna Galaxy Z Flip enn så lenge.»

Så håper vi å få mer tid med Galaxy Flip Z 5G slik at vi kan skrive en full test, og kanskje endrer mening om hvor nyttig den er i bruk.

Samsung Galaxy Z Flip 5G blir tilgjengelig i Norge fra 7. august og kommer i fargene Mystic Grey og Mystic Bronze. Den veiledende prisen er på hele 18.290 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer