Kortleser til mobiltelefon

Square Card Reader plugges inn i telefonen, og så kan folk betale deg med kredittkort.

Med denne lille kortleseren kan du ta i mot betaling fra andre uten å ende opp med lomma full av hundrelapper.
Med denne lille kortleseren kan du ta i mot betaling fra andre uten å ende opp med lomma full av hundrelapper.Vis mer

Å legge ut for en bedre middag for et helt følge kan resultere i fryktelig mange hundrelapper i lommeboka etterpå.

For deg som ikke er så fan av å gå rundt med lommene fulle av kontanter, er Square Card Reader et fabelaktig produkt. Dette er en kortleser som plugges inn i lydutgangen på iPhone/iPad/iPod Touch + enkelte andre telefonmodeller som HTC Desire, Samsung Galaxy S m.fl. og gjør at andre kan dra kortet sitt igjennom kortleseren, signere med fingeren og så er pengene på vei til deg.

Beklageligvis er ikke produktet tilgjengelig i Norge ennå - kun amerikanere har muligheten til å bestille en kortleser og ta i mot betaling fra amerikanske kredittkort.

Billig i bruk

Mens andre løsninger for kredittkortløsninger som dette har høye faste kostnader, er det helt gratis å starte opp med Square. Faktisk får man kortleseren helt gratis, og det er heller ingen løpende kostnader ved å bruke løsningen.

Square tar 2.75% + 15 cent pr transaksjon dersom kjøperen drar kortet og signerer med fingeren og 3.5% + 15 cent dersom man taster inn kortnummeret manuelt. Dersom enheten har et kamera, kan du også ta bilde av den som drar kortet, og i tillegg logges det hvor transaksjonen fant sted. Kjøperen kan få kvittering sendt direkte på epost.

Kortleser til mobiltelefon


Pengene overføres til mottakeren i løpet av 2-3 arbeidsdager. I tillegg lagres transaksjonshistorikk direkte på telefonen, og det er også mulig å betale tilbake et beløp innenfor en 60-dagersperiode. Man kan også logge seg inn på webversjonen og hente ned transaksjonshistorikken i .csv-format, til bruk i Excel o.l.

iPad-versjonen har i tillegg flere funksjoner, som for eksempel mulighet til å lage predefinerte "salgsobjekter" slik at det går kjappere å fakturere andre for produkter du selger ofte.

Så gjenstår det som vanlig å se, da, om Square kommer på banen i flere land enn i USA. Jeg skulle gjerne hatt en sånn til neste kinotur, kjenner jeg.

LES OGSÅ:

Ni nettjenester vi misunner amerikanerne