Det ser unektelig bedre ut enn før, men nå får du ikke lenger 24 timer på deg til å angre et app-kjøp.
Det ser unektelig bedre ut enn før, men nå får du ikke lenger 24 timer på deg til å angre et app-kjøp.Vis mer

Kortere angrefrist i Android Market

Ny versjon rulles ut, og nå får du ikke lenger 24 timers prøvetid.

Google ruller i disse dager ut den nye versjonen av Android Market til Android-brukere, og denne uka er det Storbritannia som står på listen over land som får den nye utgaven.

Nye Android Market ser mer delikat ut enn før, der populære apps i ulike kategorier vises i en bildekarusell. I tillegg utvides kategoritreet slik at for eksempel widgets (småprogrammer som kjører direkte på hjemmeskjermen) havner i en egen kategori.

Utviklere, som tidligere har vært nødt til å holde seg innenfor 25MB størrelse på applikasjonene, har nå fått doblet denne grensen til 50MB; fortsatt ganske langt bak Apples App Store, som har 2GB begrensning i skrivende stund.

Fra 24 timer til 15 minutter

Tidligere denne måneden skrev vi om at du kan angre på app-kjøp i Android Market. Til nå har du kunnet kjøpe en app og "returnere" den i løpet av 24 timer om du ikke var fornøyd med kjøpet. Det gir deg mulighet til å prøve ut applikasjonen og vurdere hvorvidt den var verdt pengene eller ikke.


I den nye utgaven av Android Market har du imidlertid ikke de samme returmulighetene. Det går riktignok fortsatt an å returnere applikasjoner, men fristen er redusert ganske dramatisk – fra 24 timer til bare ett kvarter, som er gjort fordi mange misbrukte denne muligheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

15 minutter holder kanskje til mange applikasjoner, men er i våre øyne ganske kort frist for å vurdere mer avanserte applikasjoner som Tasker (en fabelaktig app, for øvrig).