Kopierer bilder fra telefon til PC

Tøm Android-telefonen for nye bilder hver gang du kommer hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mobiltelefonene blir stadig bedre til å ta bilder og video, og derfor brukes de også i langt mer ustrakt grad enn for bare noen år tilbake.

Men – hvor flink er du til å ta backup av bildene du har på telefonen din? Mange har hundretalls bilder som det ikke finnes en ekstra kopi av, og det gjør det ekstra surt dersom du skulle bli frastjålet telefonen eller mister den over båtripa i sommer.

Les også: Slik sikrer du mobilen mot tyveri

Kopierer bilder automatisk

Sweet Home er en kjekk liten Android-applikasjon i så måte. Den sørger for automatisk å kopiere nye bilder du har tatt på telefonen til PC-en du har stående hjemme, og det gjøres så fort telefonen kobler seg på hjemmenettverket. Om du vil kan den også laste opp bildene til en NAS-server e.l.

image: Kopierer bilder fra telefon til PC


Alt du trenger å gjøre er å angi nettverksstien til katalogen du vil laste opp til, samt brukernavn og passord om du har satt opp fildelingen i hjemmenettverket slik. Videre har du også muligheten til å angi hvorvidt overføringen skal skje når du kobler til hjemmenettverket, eller om den bare skal slå til når du også har satt telefonen til lading.

Applikasjonen er tilgjengelig enten gratis eller for 9 kroner. Gratisutgaven er en alfa-utgave utvikleren bruker for å teste ut nye ting, og rett som det er vil du derfor bli bedt om å oppdatere til ny versjon eller kjøpe fullversjonen.

Men PC-en er jo slått av!

Ah, selvsagt. Den står ikke på hele døgnet, nei – da tipser vi deg om appen PCAutoWaker, som lar deg bruke Android-telefonen for å vekke opp en PC som er slått av så fort du kommer hjem. Det forutsetter at du har aktivert "wake on LAN" i BIOS på PC-en.

Denne artikkelen hos Addictive Tips viser deg i detalj hvordan du kan bruke PCAutoWaker for å vekke en avslått maskin til live.

Lenker:
Sweet Home (Android Market, gratis alfa-versjon)
Sweet Home pro (Android Market, kr 9)
PCautowaker (Android Market, gratis)

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!