Kontaktgrupper i Windows Phone

Spar tid med egne kontaktgrupper på Windows Phone-telefonen din.

SAMLET PÅ ETT STED: Med kontaktgrupper i Windows Phone 7 kan du enkelt få opp alle vennene dine ett sted, og alle familiemedlemmene dine et annet. For eksempel.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SAMLET PÅ ETT STED: Med kontaktgrupper i Windows Phone 7 kan du enkelt få opp alle vennene dine ett sted, og alle familiemedlemmene dine et annet. For eksempel. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Windows Phone (WP) kan ikke skilte med app-utvalget til iPhone, eller valgfriheten til Android. Men operativsystemet kan skilte med mange smarte løsninger.

Kontaktgrupper er én slik løsning.

Ved å samle kontaktene dine i ulike grupper kan du raskt og enkelt finne de du vil kommunisere med, og i løpet av få minutter kan du gjøre grep som vil spare deg for mange minutter i det lange løp.

Slik prøver du Windows Phone 7 på PC-en, iPhone eller Android

TO VALG: Vil du lage en ny kontakt, eller gruppe? Etter at kontaktene er på plass, er det på tide å lage grupper.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TO VALG: Vil du lage en ny kontakt, eller gruppe? Etter at kontaktene er på plass, er det på tide å lage grupper. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Opprette gruppene

Å lage gruppene og legge inn kontaktene dine er enkelt.

Slik gjør du det:

  1. Gå inn i Personer-appen, sveip én gang til venstre, trykk på pluss-tegnet i menyen nederst, velg " Gruppe" og skriv inn et passende navn. For eksempel "familie", "venner" eller "kolleger".
  2. Trykk på pluss-ikonet nederst, og rull deg frem til personen du ønsker, eller søk deg frem ved å trykke på forstørrelsesglasset nederst. Personen legges til ved å trykk på den.
  3. Gjenta punkt to til du har alle kontaktene du ønsker, for eksempel alle kollegene dine.

Finn kontakten raskere

Neste gang du skal ha tak i en venn, familiemedlem eller kollega, kan du gå inn i gruppen og lettere finne nummeret. Det finnes ulike måter å gjøre dette.

PÅ HJEMSKJERMEN: Kontaktgruppene dine kan enkelt festes til hjemskjermen. Her har vi en flis for venner, og en for familie. Da blir telefonsamtalene bare noen få klikk unna.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PÅ HJEMSKJERMEN: Kontaktgruppene dine kan enkelt festes til hjemskjermen. Her har vi en flis for venner, og en for familie. Da blir telefonsamtalene bare noen få klikk unna. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


  • Du kan forholde deg til Person-appen som tidligere, og velge gruppen i listen når du sveiper deg til venstre. Slik slipper du å rulle ned nedover for å finne kontakten.
  • Du kan også feste gruppene til startskjermen din. Dette gjør du ved å gå inn i gruppen og trykke på tegnestift-ikonet nederst. Du får da en flis som lar deg gå direkte til kontaktgruppen, og dette kan være kjekt for gruppene med de du har mest med å gjøre.

Fått en Windows Phone? Her er nybegynner-guiden til hva du burde gjøre med den!

Andre bruksområder

Selv bruker vi kontaktgruppene først og fremst for å slippe å forholde oss til lange kontaktlister. Men du kan bruke dem til andre ting, også.

  • Når du er inne i en kontaktgruppe, kan du sveipe til høyre for å få oppdateringer fra sosiale medier om personene i gruppen. Vel og merke om du har knyttet for eksempel Facebook-kontoen deres opp mot kontakten. En sveip til så får du opp bilder av dem, også dette fra sosiale medier du har lenket opp.
  • Nederst i oversikten over kontaktene i gruppen kan du blant annet sende en melding til alle kontaktene på likt. Merk at for å få til dette, må mobilnummerne deres være registert som nettopp mobilnummer, ikke hjem-nummer. Dette kan du ordne ved å redigere kontaktene.

Windows Phone 7-bruken i Norge er... ikke akkurat imponerende stor