HTC One X er blant de første telefonene som kommer med Android 4.0 ut av esken. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HTC One X er blant de første telefonene som kommer med Android 4.0 ut av esken. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Knapt noen bruker nye Android

Fragmentering fremdeles et stort problem.

Fragmenteringen av Android-plattformen, med et utall forskjellige versjoner med forskjellige skall på forskjellige telefonmodeller, fortsetter å være problematisk.

Sakte vekst

En ny oversikt, basert på data samlet inn over de siste to ukene, viser at bare 2.9 prosent av verdens Android-brukere har den nyeste versjonen, Ice Cream Sandwich (Android 4.0). Og denne versjonen har vært tilgjengelig siden i fjor vinter, samtidig med lanseringen av Samsungs Galaxy Nexus.

Nye modeller kommer

Det er først nå, over fire måneder senere, at nye toppmodeller med Android 4.0 installert begynner å rulle ut - blant annet flotte HTC One X. Og det kommer fremdeles nye mobiler i salg som har den forrige utgaven, Gingerbread, forhåndsinstallert.

Gingerbread dominerer fullstendig, med 63.7 prosent av alle Android-enheter.

Tar sin tid

Om ikke annet viser oversikten at Ice Cream vokser - for få måneder siden fantes den på bare 0.6 prosent av enhetene. Siden den tid har Android 4.0 også blitt rullet ut til eldre telefoner, som Samsung Galaxy SII og flere HTC-modeller.

Android 3.0, den dedikerte nettbrett-utgaven av operativsystemet, har også bare 3.2 prosent av markedet - men denne versjonen blir altså faset ut av Ice Cream, som kombinerer mobil- og nettbrett-funksjonalitet i ett operativsystem.

Google og deres partnere har med andre ord fremdeles en utfordring foran seg når det gjelder å få oppdateringene ut til brukerne tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samleside: Saker om Android