Motorola razr 2019:

Klapptelefonen er tilbake!

Motorola har valgt å gå motsatt vei av Samsung.

COMEBACK: Har du savnet klapptelefonene? Da har Motorola en god nyhet til deg. Video: Motorola / Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

For noen uker siden testet vi Samsungs nye Galaxy Fold: en mobiltelefon som kan brettes ut til nettbrettstørrelse.

Nå har Motorola gjenopplivet sin klassiker Razr, og selskapet har valgt å gå den andre veien – i stedet for at telefonen brettes ut slik at du får en stor skjerm, kan den klappes sammen slik at du får en mindre enhet å putte i lomma.

Liten skjerm på utsiden

Brettet opp har årets Razr-utgave en 6,2 tommer stor OLED-skjerm med et 21:9-skjermaspekt, og i lukket tilstand finnes det en mindre skjerm på utsiden – 2,7 tommer i 4:3-format, for å være presis.

image: Klapptelefonen er tilbake!

Denne skjermen brukes da typisk til å vise varsler, styre musikkavspilling og lignende, og du kan også bruke den til å komponere selfie-bilder med hovedkameraet, siden det peker mot deg når telefonen er klappet sammen.

For øvrig er det bare ett hovedkamera på denne telefonen, med 16 Mp oppløsning, f/1,7 i lysstyrke og uten optisk stabilisering. Frontkameraet når telefonen er åpnet er på 5Mp og f/2,0.

Ingen synlig skjøt

Flere internasjonale teknologinettsteder har allerede fått prøve Razr-telefonen, og ifølge The Verge har Motorola klart å lage en brettbar telefon uten en synlig eller følbar skjøt som den vi finner på nevnte Samsung-telefon.

Når du bretter den sammen, går de to halvdelene også helt kant i kant. Tykkelsen i sammenbrettet tilstand er 14 mm, mens telefonen er 6,9 mm når du bretter den ut – hvis du ser bort fra den kraftige kjaken, selvsagt.

UTBRETTET: Som du ser er det en ganske heftig kjake på den ene siden når telefonen er brettet ut. Der finner du også fingeravtrykksleseren. Foto: Motorola
UTBRETTET: Som du ser er det en ganske heftig kjake på den ene siden når telefonen er brettet ut. Der finner du også fingeravtrykksleseren. Foto: Motorola Vis mer

Høy pris, og langt fra toppspesifisert

Maskinvaren innabords er ikke hentet fra øverste hylle. Prosessoren er en mellomklassemodell fra Qualcomm, Snapdragon 710, som er paret med 6 GB RAM og 128 GB lagringsplass.

Batteriet virker også å være litt i underkant, med kapasitet på bare 2510 mAh. Den medfølgende laderen er på 15 watt.

Og prisen? 1499 dollar i USA, som da vil si drøye 17.000 kroner her til lands med dagens dollarkurs og norsk moms lagt til (amerikanske priser oppgis alltid uten merverdiavgift) – hvis den blir lansert her på berget da, vel å merke.

Vi tar en liten titt på Huaweis brettbare Mate X. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!