Med PadRacer kan inntil fire iPhone-brukere kjøre mot hverandre – på en iPad.
Med PadRacer kan inntil fire iPhone-brukere kjøre mot hverandre – på en iPad.Vis mer

Kjør bilbane på iPad

...med iPhone som kontroller!

Mang en voksen mann har aldri helt klart å legge guttedrømmen om en gigantisk bilbane hjemme i stua fra seg, men de fleste må til slutt erkjenne at "vi" rett og slett ikke har plass.

Plasteret på såret må være PadRacer. Den fiffige løsningen lar deg bruke iPad som en bilbane, mens 1-4 iPhone/iPod Touch brukes som håndkontrollere.

Og ikke bare det - har du to iPader, tillater skaperne også at du kan legge dem ved siden av hverandre slik at banen blir dobbelt så stor.

7 spill det er vanskelig å legge fra seg

Gratis kontrollere

iPad-utgaven av applikasjonen koster 29 kroner i App Store, men kontroller-applikasjonen, altså den som lar deg bruke iPhone/iPod Touch til å styre med, er gratis å laste ned. Paringen skjer enten via WiFi eller Bluetooth, så det er fullt mulig å leke seg selv om man ikke er i nærheten av et trådløst nett også.

Styringen skjer via gyroskopet i telefonen, så du er nødt til å holde den som et ratt og svinge når du skal. En knapp på skjermen fungerer som gasspedal (slipp for å bremse), i tillegg til at du kan sveipe venstre tommel over et felt for å få en midlertidig fartsboost.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som nevnt kan altså inntil fire personer spille (det er kun den som står for iPaden som trenger å betale), og det er også mulig å kjøre alene, der du også kan kjøre mot din egen bestenotering.

Kjør bilbane på iPad


Alle baner har også global rekordliste, og det er mulig å lage egne baner ved å "male" et spor, for deretter å kjøre i vei. Det skal nevnes at tilbakemeldinger fra brukerne varierer litt, der kritikken spesielt går på grafikk, animasjon og realisme, så forvent ikke det helt store på den fronten.

Lenker:
PadRacer (App Store, kr 29,-) <= installeres på iPaden
Pad Racer free controller <= installeres på iPhone/iPod Touch for å styre
http://padracers.com/ <= offisiell hjemmeside

PS! PadRacer finnes også i Mac App Store slik at en Mac kan brukes for å vise banen.

PPS! Hvis du synes konseptet var morsomt, tipser vi deg også om at Scrabble for iPad har samme funksjonalitet, der alle kan laste ned en gratis iPhone-app som viser deres bokstaver slik at ingen andre ser dem.