SVÆRT: Med Android på PC-en din med Bluestacks får du plass til litt av hvert. Ørten oppdateringer i Pulse, for eksempel.  Foto: Bluestacks
SVÆRT: Med Android på PC-en din med Bluestacks får du plass til litt av hvert. Ørten oppdateringer i Pulse, for eksempel. Foto: BluestacksVis mer

Kjør Android i Windows

Fremtiden er mus, tastatur og... Android?

DinSide testet nylig et nettbrett med Windows 7. Det viste seg å være en svært dårlig idé, og terningen klarte så vidt å karre seg opp på en treer.

Les hele testen her: Acer Iconia Tab W500

Nå kommer et verktøy som kan gi dette og mange andre nettbrett nytt liv. Med programvaren Bluestacks kan du nemlig kjøre en fullverdig Android-versjon og Android-apper direkte fra din Windows-maskin.

Virtuell Android-telefon

Når vi sier Windows-maskin mener vi alle Windows-maskiner. Både pc-er og nettbrett.

Utfordringen med å kjøre Android på samme maskiner som Windows er det faktum at Android ikke er designet for x86-prosessorer, slik Windows er.

Bluestacks løser dette ved hjelp av virtualiseringsteknologi. Kort forklart går virtualisering ut på å "lure" PC-en til å tro at den er noe annet enn det den virkelig er. For eksempel å lure den til å tro at den er en Android-dings, uten en x86-prosessor. Det er samme teknologi som gjør at Apple-folket kan kjøre Windows og Mac OS samtidig.

Ikke for alle

Bluestacks løsning lar brukeren enten kjøre hele Android slik vi kjenner det fra mobiltelefoner, eller lage snarveier til enkelte apper i Windows.

Man får ikke tilgang til Android Market, men via andre app-butikker kan man laste ned favorittappene sine og pusle med dem på PC-en. Appene blir skallert til å fylle skjermen, på samme måte som de gjør på et Android-nettbrett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her finner du alt DinSide skriver om Android!

Men hvorfor skal man gidde dette?

Vel, det er jo spørsmålet. Bluestacks hevder mange Android-apper gjør seg best på en stor skjerm, og det har vi forsåvidt sett selv med Android-nettbrettene. Og det er nok først og fremst på nettbrett eller PC-er med trykkskjermer at dette har noen særlig funksjon.

Å sitte med mus og tastatur i Android-apper optimalisert for fingre slår oss ikke som optimalt. Dessuten er det ikke Android 3.0 som kjører i løsningen ennå, så noe særlig øyegodis er det heller ikke.

ANDROID I WINDOWS: Youwave lar deg allerede nå kjøre Android i Windows.
ANDROID I WINDOWS: Youwave lar deg allerede nå kjøre Android i Windows. Vis mer


Likevel melder selskapet om stor interesse for løsningen fra produsenter, ifølge Betanews. For eksempel kan man se for seg maskiner som fungerer både som nettbrett og PC-er, liknende Asus Transformer, som kan kjøre Windows i PC-modus og Android i nettbrett-modus. Det finnes allerede maskiner som gjør dette, men man må blant annet starte den på nytt om man vil bytte operativsystem.

Prøv allerede nå

Løsningen skal komme i en testversjon i løpet av sommeren.

Selv om Bluestack presenterer dette som noe helt nytt, finnes det allerede liknende verktøy der ute.

Youwave gjør tilsynelatende mye av det samme, om enn ikke like bra. Programmet lar deg kjøre Android og apper i et vindu, og fungerte i DinSides lyntest helt greit, men langt fra perfekt. Det er knotete å kjøre Android i et lite vindu, og løsningen er alt annet enn lekker.

Nå har endelig det første Android Honeycomb-nettbrettet kommet til Norge!

Noe av fordelen med Bluestacks skal være at den er kompatibel med mange Windows-drivere for blant annet utskrift, og at den opererer i fullskjerm, ikke bare et vindu slik som Youwave.

Her kan du se en demonstrasjon av Bluestacks:

Trenger vi virkelig Android på PC-en vår? Har du prøvd? Si din mening under!