Finn tapte varsler på Android

Kjekt triks om du har «mistet» et varsel

Lag en snarvei til varsel-loggen.

ALLE VARSLER: Varselloggen inneholder alle varsler; også de du har fjernet. Du kan lage en snarvei til den på hjemskjermen. Foto: Pål Joakim Pollen
ALLE VARSLER: Varselloggen inneholder alle varsler; også de du har fjernet. Du kan lage en snarvei til den på hjemskjermen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du en aktiv mobilbruker, har du muligens konto på flere sosiale nettverk, opptil flere e-postkonti og en rekke apper installert på telefonen som i ny og ne sender ut varsler.

Da kan det bli ganske «folksomt» i varslingsfeltet; altså det som kommer frem når du trekker fingeren ned fra toppen av telefonen.

Enkelt å rydde opp

For ordens skyld trenger du ikke å trykke på hvert varsel for å bli kvitt det. Du kan sveipe til siden for å fjerne det, eller trykke på fjern alt-knappen i bunnen av varslingsfeltet for å fjerne hele gjengen.

Og synes du det blir i overkant fra en app, kan du holde fingeren nede på varselet for så å slå av varsler fra den aktuelle appen.

Men hva om du fikk ryddet unna et varsel ved en feiltakelse?

Lag en snarvei til varslingsloggen

Android tar vare på alle varsler; også etter at de har blitt fjernet fra varslingsfeltet. Ved å lage en snarvei til denne loggen, kan du se alle varsler du har mottatt siden sist du slo på telefonen.

Slik gjør du det:

  1. Hold fingeren nede på en ledig plass på hjemskjermen, eller gjør en klypebevegelse på den. Da blir hjemskjermen forminkset med valg for å endre bakgrunnsbilde og den slags langs bunnen.
  2. Velg widgets eller moduler fra bunnstripa.
  3. Bla deg frem til innstillinger-modulen og dra den over på hjemskjermen. Det gjør at du kan lage en snarvei direkte inn til en gitt instilling.
  4. Da vises en meny der du kan velge hvilken innstilling du vil ha en snarvei til. Her velger du varsellogg.
FINN, DRA OG SLIPP: Finn frem til innstillinger-modulen og dra den på hjemskjermen. På menyen som dukker opp, velger du varsellogg. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
FINN, DRA OG SLIPP: Finn frem til innstillinger-modulen og dra den på hjemskjermen. På menyen som dukker opp, velger du varsellogg. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Nå har du fått en snarvei på hjemskjermen som tar deg rett til varsel-loggen, der du finner alle varsler – også de du har sveipet vekk ved et uhell.

En bonus er at du kan trykke på den i stedet for å sveipe fingeren ned fra toppen av telefonen; kjekt for deg med stor telefon.

Egne apper

Mens dette trikset fungerte utmerket på en Sony-telefon, fant vi ikke varselloggen på en Huawei-telefon.

Skulle du mangle den, finnes det heldigvis egne apper som fungerer på samme måte. En av dem er Notif Log (Play butikk, gratis), som i tillegg til å vise alle varsler også lar deg utsette et varsel dersom du ikke har tid til det akkurat nå, men vil bli minnet på det senere.

Dette er for øvrig en av nyhetene i den kommende Android-versjonen, Android O.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!