Del posisjonen med Google og Facebook

Kjekt triks når du er forsinket

La de andre følge deg på kartet i en begrenset tidsperiode.

I SANNTID: Om du er seint ute, eller skulle ha andre behov for å dele posisjonen din, kan du nå gjøre det veldig enkelt både med Facebook Messenger og Google Maps. Foto: Pål Joakim Pollen
I SANNTID: Om du er seint ute, eller skulle ha andre behov for å dele posisjonen din, kan du nå gjøre det veldig enkelt både med Facebook Messenger og Google Maps. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan være stressende å være for seint ute til en avtale; særlig om man sitter i kø og ikke helt vet når man kan forvente å være fremme.

Derfor har vi alltid vært glad i appen Glympse, som lar deg dele posisjonen din med de du ønsker innenfor et gitt tidsrom. Da kan de følge deg på kartet i sanntid, slik at du slipper å sende meldinger underveis med ny estimert ankomsttid.

Enkelt med Google og Facebook

Både Google og Facebook har den siste tiden fått støtte for tilsvarende posisjonsdeling. Dette skjer via henholdsvis Google Maps-appen og Facebook Messenger-appen, som vi antar er to apper de fleste har på telefonen allerede.

Funksjonen kan selvsagt brukes når du ikke har dårlig tid også; for eksempel om dere er flere på tur, festival eller lignende. Da kan hele gruppa dele posisjonen med hverandre slik at man til en hver tid kan ha oversikt over hvem som er hvor.

Dette er for øvrig noe man kan gjøre med iPhones «finn venner»-funksjon også, men det fordrer i så fall at alle i gruppa har en iPhone.

Slik gjør du det: Google Maps

Med Google Maps-appen trykker du først på menyknappen øverst til venstre, og deretter «Del posisjonen» i menyen. Dersom du ikke har denne funksjonen, kan det være at du ikke har siste versjon av Google Maps-appen.

DEL POSISJONEN: Googles nye funksjon lar deg dele posisjonen din med andre innenfor et gitt tidsrom. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
DEL POSISJONEN: Googles nye funksjon lar deg dele posisjonen din med andre innenfor et gitt tidsrom. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Derfra er løsningen ganske selvforklarende. Du kan angi hvor lenge du ønsker å dele posisjonen og hvordan du vil dele den, for eksempel ved å dele direkte med Google-kontakter, sende ei lenke via SMS eller via andre apper.

Mottakeren vil da se deg på kartet, og ikke bare via mobiltelefon. I skjermbildet under ser du for eksempel hvordan dette ser ut dersom mottakeren sitter på en PC:

Slik ser det ut for mottakeren.
Slik ser det ut for mottakeren. Vis mer

Posisjonen din kan deles i inntil 72 timer på denne måten. Dersom du vil avslutte delingen før tiden er ute, kan du fra det samme skjermbildet trykke på vedkommende (eller på lenka om du valgte å dele via en annen app) og så avslutte delingen ved å slå av skyvebryteren som dukker opp.

Angir du reisemålet og starter navigering, kan du dele turen underveis slik at de andre kan se din forventede ankomst.
Angir du reisemålet og starter navigering, kan du dele turen underveis slik at de andre kan se din forventede ankomst. Vis mer

Google Maps gir deg dessuten mulighet til å dele forventet ankomsttid. Du angir ankomsstedet og starter navigering, trykke på den lille pila nederst til høyre og velger «del turen underveis».

Så er det bare å angi de du vil dele med, og de får da opp posisjonen din og hvor lang tid du er unna reisemålet.

Slik gjør du det: Facebook

Facebook har nylig fått tilsvarende funksjon i sin Messenger-app. Du åpner først en samtale med den/de du ønsker å dele posisjonen med.

Dernest er det på tide å dele posisjonen. Dette finner du på litt ulike steder avhengig av om du har Android eller iOS:

På Android trykker du på det blå pluss-ikonet nederst til venstre og deretter på posisjon.
På Android trykker du på det blå pluss-ikonet nederst til venstre og deretter på posisjon. Vis mer
På iPhone trykker du på ikonet som vist over. Da får du opp ei liste, og på toppen finner du «sted».
På iPhone trykker du på ikonet som vist over. Da får du opp ei liste, og på toppen finner du «sted». Vis mer

Foreløpig er det kun mulig å dele posisjonen sin i én time via Facebook Messenger. Dersom du heller vil dele et spesifikt sted (og ikke din posisjon i sanntid), kan du trykke på stedsikonet og finne frem det du ønsker å dele.

image: Kjekt triks når du er forsinket
image: Kjekt triks når du er forsinket

Som du ser kan mottakeren(e) velge å dele sin posisjon tilbake slik at alle kan se hverandre på kartet.

Delingen kan du avslutte når som helst ved å trykke på den innlysende knappen. Litt dumt med begrensningen på en time, kanskje, men veldig enkelt i bruk, i hvert fall.

LES OGSÅ:
Slik får du fartsgrenser i Google Maps
10 kjekke triks i Google Maps
Morsomt spill i nettleseren: Geoguessr – gjett hvor du er

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!