Kjekt Chrome-triks for deg som ofte trykker feil

Lei av å prøve å trykke på ei lenke, men havne opp hos en annonsør i stedet?

<strong>OOPS!</strong> Tenkt til å trykke på artikkelen, men får trykket på annonsen i stedet fordi den plutselig spretter opp? Her er løsningen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
OOPS! Tenkt til å trykke på artikkelen, men får trykket på annonsen i stedet fordi den plutselig spretter opp? Her er løsningen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når du laster inn en nettside i nettleseren, er det mye som skjer. Da hentes både HTML-koden, stilark (CSS), bilder, annonser, skript, videoer og hva det måtte være.

For at du skal kunne begynne å lese fortest mulig, er det ofte slik at teksten dukker opp først, før tyngre innhold, som bilder, video og annonser, lastes til slutt.

Det gjør også at innholdet fort skyves på underveis mens du leser, særlig om du har en litt treg oppkobling, og det kan være irriterende.

Ikke bare fordi innholdet faktisk hopper, men spesielt dersom du er i ferd med å trykke på ei lenke og en annonse dukker opp i det du trykker, slik at du havner et annet sted enn tiltenkt.

Lite Chrome-triks er alt som skal til

Om du bruker nettleseren Chrome, enten det er på Android eller iOS (eller på PC/Mac for den saks skyld), kan du fikse på akkurat dette.

Dermed vil ikke innholdet forskyves når du har begynt å skrolle en nettside.

image: Kjekt Chrome-triks for deg som ofte trykker feil

Dette må du gjøre:


  1. Skriv chrome://flags i URL-feltet. Dette tar deg til Chromes "skjulte" innstillinger – typisk eksperimentelle funksjoner man kan leke seg med.
  2. Siden listen er ganske lang – trykk på menyknappen og "finn på side" slik at du kan søke etter innhold på nettsiden du har åpen. Flagget du leter etter heter scroll-anchoring, eller «Rulleforankring» på norsk, så søk etter det.
  3. Når du finner det aktuelle flagget, trykker du på valget og velger «aktivert». Du må starte nettleseren på nytt for at endringen skal tre i kraft.
Nå kan du prøve å laste en nettside, skrolle ned før den er ferdig lastet og se at innholdet ikke blir skjøvet ned.

Kjekt, hva?

Angrer du deg, eller dersom det ikke virker slik det burde, kan du enkelt gjøre det samme, men da bytte fra «aktivert» til «standard» igjen.

Flere nettlesertriks:
Sjekk om du har tid til å lese artikkelen
Starter viftene når du ser på YouTube?
Hva om alle på nett fikk skjegg?
Lukket du fanen ved et uhell?