Fjellvettregel nummer 11: Det er ingen skam å installere noen ekstra apps på telefonen før du drar på ferie.
Fjellvettregel nummer 11: Det er ingen skam å installere noen ekstra apps på telefonen før du drar på ferie.Vis mer

Kjekke apps for deg som skal på påskeferie

Last ned før du drar!

I morgen er det askeonsdag onsdag før påske, og tradisjonen tro vil sannsynligvis tusenvis av nordmenn pakke bilen full og sette kursen mot hytter, høyfjellshotell og andre steder der man kommer seg vekk fra naboen noen dager.

Men, før du reiser på tur er det noen apps som kan være kjekke å ha. Noen av dem er typiske applikasjoner som du aldri tenkte på at du hadde bruk for, men som det godt kan hende at du blir glad i.

Her er noen forslag:

Share-a-bill

For et år siden dro jeg med fem kompiser til Las Vegas, og på turen ble det fryktelig mange utlegg. Noen betalte taxi fra flyplassen, andre betalte på restauranten, noen var tomme for cash og måtte låne en tjuedollarseddel og mye, mye mer (what happens in Vegas ...).

Oppgjøret blir såre enkelt med share-a-bill.
Oppgjøret blir såre enkelt med share-a-bill. Vis mer


Redningen ble Share-a-bill; en applikasjon som gjør det svært elegant å håndtere utlegg og gjøre opp i etterkant av turen. Du legger bare inn hvem som betalte hvor mye for hva og hvem underveis, og når turen er ferdig, kan du enkelt få en oversikt over hvem som skylder penger og hvem som har penger til gode. I tillegg er det mulig å sende hele regnskapet på epost til de andre deltakerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Applikasjonen finnes også i en lite-variant, som støtter to hendelser og 4 utlegg i hver av dem, hvis du har lyst til å prøve.

PS! Hvis du heller vil ta hele oppgjøret i etterkant, har vi en spleiselagskalkulator på DinSide.

Share-a-bill (iOS, 21 kroner)
(På Android ser det ut til at BillSplitter gjør mye av det samme, men vi har ikke testet.)

OurGroceries

Selve handleturen kan også gjøres enklere. Dersom flere turdeltakere har installert OurGroceries og koblet seg på samme konto, kan man dele handlelister.

Det kjekke da er at den alltid er synkronisert hos alle, så om de som blir værende på hytta kommer på at de som er i butikken også må handle med sitroner, føres dette opp i lista og dukker da umiddelbart opp hos de som handler. De kan også stryke ut ting etter hvert som de kjøpes, samt sortere handlelisten; for eksempel ut fra hvor varene befinner seg i butikken.

Og selvsagt - programmet kan også brukes til pakkelister og andre lister du måtte ha behov for å synkronisere på tvers av flere enheter.

Les mer: OurGroceries

OurGroceries (iOS, gratis)
OurGroceries (Android, gratis)

Waze lar brukerne rapportere om veiproblemer, køer etc. til andre brukere slik at de slipper å gjøre den samme tabben.
Waze lar brukerne rapportere om veiproblemer, køer etc. til andre brukere slik at de slipper å gjøre den samme tabben. Vis mer


Waze

Påsketrafikken er et kapittel for seg selv, men når du plutselig havner i den o-store køen, er det for seint å snu. Waze er en slags "sosial trafikkapplikasjon" der alle som bruker Waze også logger hastighet, veiarbeid, politikontroll etc til tjenesten. Dermed kan andre brukere se på kartet hvor det er kø og bli dirigert andre steder for å lette trykket.

Tjenesten fikk en god del flere norske brukere da vi skrev om det sist gang, men det skader ikke å nevne appen igjen. Typisk en tjeneste som blir bedre jo flere som bruker det.

Les mer:
Waze - se trafikk på mobiltelefonen

Waze (iOS, gratis)
Waze (Android, gratis)
Waze (Symbian, gratis)

Yr.no

Været er viktig i påskeferien, og selv om du ikke får gjort noe med det, er det jo greit å ha en viss oversikt over hva slags vær som ventes de neste dagene, og eventuelt hvor mange brettspill du bør pakke i bagasjerommet.

Yr.no (iOS, gratis)
Yr.no widget (Android, gratis)
Yr.no (Symbian, gratis)

Med denne appen kan du lett lage en SMS med GPS-koordinater dersom uhellet er ute, eller ringe 113 direkte.
Med denne appen kan du lett lage en SMS med GPS-koordinater dersom uhellet er ute, eller ringe 113 direkte. Vis mer


Nødtelefon

Skulle du rote deg bort eller få trøbbel på påskefjellet, er det kjekt med en applikasjon som lett lar deg ringe 113 og samtidig gir deg GPS-koordinatene for hvor du befinner deg.

Nødtelefon (iOS, kr 11,-)

Jeg klarte ikke å finne en tilsvarende Android-applikasjon, men merk at det i kartapplikasjonen er mulig å dele posisjonen sin og sende den på SMS. Legger du til "ring 113" bør mottakeren skjønne tegninga.

Spill

Du skal ikke se bort i fra at det blir stunder der det er rom for å spille litt. Når du har tilbragt tre dager til ende på en 40 kvadratmeter hytte sammen med svigerforeldrene dine, er det greit å ta seg en ekstra lang tur på do.

Så, with no further ado:
7 spill det er vanskelig å legge fra seg

Hvilke apps synes du det er kjekt å ha med seg på tur? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.