<strong><b>NY SNAKKIS:</strong></b> Denne appen er siste hype på internett. Foto: KIRSTI ØSTVANG
NY SNAKKIS: Denne appen er siste hype på internett. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Kinesisk danse-app er den nye nett-farsotten

Har du også sett de merkelige animasjonsvideoene den siste tiden?

Publisert
Sist oppdatert

Med jevne mellomrom lager noen en nettjeneste eller app som tar internett med storm. Den aller nyeste hypen kommer fra Kina og er enten hysterisk morsom eller bare veldig skummelt, avhengig av hvem du spør.

Den siste tiden har det nemlig dukket opp bilder eller videoer av tegneserieaktige figurer på diverse sosiale medier. Avatarer som både synger og danser - gjerne samtidig.

De er laget med en app kalt My Idol, som også går under navnet Faceii, som ligger i topplista over «trendende søk» på App Store, også i Norge.

LES OGSÅ: Hvorfor snakker alle om video-appen Meerkat?

Slik funker det

Konseptet er enkelt. Du tar en selfie, og så vil appen lage en animert utgave av deg selv. Du må gjøre noen justeringer før animasjonen ferdigstilles, som å sette riktige plasseringer ved munn, øyne og så videre.

Når animasjonen er klar, kan du på Sims-aktig vis tilpasse figuren som du ønsker, for eksempel til å være en tro kopi av deg selv eller kanskje sånn du skulle ønske ditt animerte jeg var?

Du kan velge kjønn, alder (alt fra helt ung til veldig gammel), hudfarge, øyenfarge, hår, ansiktshår, klær og sko.

<strong><b>KLE DEG OPP:</strong></b> My Idol-appen baserer seg på konseptet med å lage din egen karakter som mange liker så godt.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
KLE DEG OPP: My Idol-appen baserer seg på konseptet med å lage din egen karakter som mange liker så godt. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Når du er fornøyd med resultatet, kan du enten ta skjermbilder eller lage videosnutter hvor figuren synger opera, er rockestjerne eller danser vågalt til «Sexy Back». Og så var det den strippestanga, da. Du kan også kjøre motorsykkel eller gå på catwalken.

Nyttig? Neida. Tøysete, absolutt! Resultatet er en blanding av fascinerende og skremmende. Det er noe «uncanny valley» over det hele, altså når en robot ser nesten helt ut som et ekte menneske, men likevel ikke er det.

<strong><b>LAG EN VIDEO:</strong></b> Du kan få figuren til til å gjøre, eh, de sprøeste ting ... Foto: KIRSTI ØSTVANG
LAG EN VIDEO: Du kan få figuren til til å gjøre, eh, de sprøeste ting ... Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

LES OGSÅ: Kan «verdens teiteste app» være ganske smart?

Engelsk utgave kommer

Appen er på kinesisk, men det ser ikke ut til å være et hinder for å få folk til å bruke den. Et Twitter-søk på #myidolapp tyder i hvert fall på det.

Utviklerne har lovet at en engelsk utgave er på vei, men de har lagt ut en veiledning på engelsk dersom man ikke klarer å trykke seg frem på egenhånd.

My Idol kan lastes ned gratis for iOS. Ifølge Idg.se skal den finnes i en betaversjon for Android her.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer