Keeply gjemmer de private tingene

Bilder, koder, kredittkortdetaljer …

<strong>LÅST:</strong> Med Keeply kan du låse unna de mest private tingene på telefonen med en PIN-kode. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LÅST: Med Keeply kan du låse unna de mest private tingene på telefonen med en PIN-kode. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

For mange har mobiltelefonen blitt en svært vital del av dagliglivet. Det er her man har alle bilder, notater, kalenderavtaler og mer til.

Men enkelte ting vil man kanskje ha for seg selv.

Det er her Keeply kommer inn i bildet. Dette er en iPhone-app du kan beskytte med en PIN-kode, og når du har låst den opp, får du tilgang til det hemmelige arkivet ditt, som kan inneholde bilder, videoer, tekster og andre ting – for eksempel passord, koder, kredittkortnumre og den slags.

Har du Android-telefon? Gjem private filer og Lås Android-apper med PIN-kode

Godt beskyttet

Som nevnt er appen beskyttet med en PIN-kode, som du lager første gang du starter opp. Denne er alltid påkrevd når du åpner appen; også om du bytter rett fra en annen app.

I tillegg kan du definere en sekundær PIN-kode som du kan bruke for å låse opp en blank utgave av appen (for eksempel dersom noen spør hva slags app Keeply er), der det tilsynelatende ikke er lagt inn noe innhold.

Tar bilde av inntrengere

TING DU MÅ HUSKE: Utviklerne bak Keeply lover på tro og ære at det du lagrer i appen kun blir liggende på din telefon.
TING DU MÅ HUSKE: Utviklerne bak Keeply lover på tro og ære at det du lagrer i appen kun blir liggende på din telefon. Vis mer


I oppsettet kan du dessuten aktivere en funksjon som gjør at frontkameraet tar bilde hver gang noen taster feil kode, og dette bildet blir da liggende i Keeply-arkivet (og ikke i kamerarullen) slik at du senere kan se hvem som har prøvd seg. Det er også mulig å få Keeply til å avslutte selv dersom du peker skjermen ned mot gulvet eller legger telefonen opp ned på et bord.

Når du først er inne i arkivet, er hovedmenyen delt opp i bilder/video, passord, notater og personlig informasjon. Innenfor hver kategori kan du legge til nye elementer – bilder kan hentes fra kamerarullen eller tas direkte i appen, men merk at de ikke slettes fra kamerarullen når du importerer dem til Keeply, så det er du eventuelt nødt til å gjøre etterpå.

Passord-kategorien har en rekke nettjenester innebygd fra før, mens du i personlig info-kategorien har flere ikoner å velge mellom, der du kan legge til ett eller flere selvdefinerte felter. Alle elementer kan også tilordnes en farge for å gi en bedre oversikt.

LES OGSÅ: Smart å bytte passord nå

Sveip for å se

Har du for eksempel glemt PayPal-passordet ditt, kan du bare sveipe dette kortet mot høyre for å se hva som står under. Sveiper du til venstre kan du slette det, eller redigere det.

Utviklerne lover på tro og ære at all informasjon kun ligger på din enhet og ikke sendes fra telefonen. Du kan imidlertid ta sikkerhetskopi av innholdet til en PC slik at du har en i reserve i tilfelle telefonen din blir stjålet.

Keeply for iOS (App Store, gratis)