<strong><strong>ENKEL:</strong></strong> Yo lar deg trykke på et brukernavn for å sende dem en Yo, men mulighetene har nå blitt flere.
ENKEL: Yo lar deg trykke på et brukernavn for å sende dem en Yo, men mulighetene har nå blitt flere. Vis mer

Kan «verdens teiteste app» faktisk være ganske smart?

Yo er blitt mer enn bare å sende «Yo» til vennene sine.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i sommer ble appen Yo lansert. På kort tid var den lastet ned av over én million brukere, selv om den strengt tatt bare har kun én funksjon:

Du kan trykke på brukernavnet til en av vennene dine. På vedkommendes telefon dukker det så opp et «Yo» fra deg, som et push-varsel.

Ikke så spennende, med andre ord. Men unektelig enkelt, hvis man på forhånd har avtalt at man skal sende et «Yo» når man reiser fra jobb, når middagen er klar eller bare for å si god morgen. Eller for å minne en kollega på at han er savnet på et møte.

Eget API

Yo ble imidlertid langt mer spennende da de lanserte et eget API (grensesnitt i en programvare), som gjør at hvem som helst med litt programmeringsferdigheter kan lage Yo-kontoer som sender en «Yo» til sine «venner» på kommando.

Ved siden av en «Yo», kan man dessuten legge ved en lenke, som åpnes dersom man interagerer med varselet på telefonen sin.

Det gir brått en del muligheter.

Mange tjenester allerede

<strong><strong>MANGE TJENESTER:</strong></strong> På yoindex.com finner du en god håndfull forslag til Yo-baserte tjenester.
MANGE TJENESTER: På yoindex.com finner du en god håndfull forslag til Yo-baserte tjenester. Vis mer


Yoindex.com finner du en god håndfull Yo-konti allerede.

Eksempelvis kan du sende en «Yo» til CHELSEAGOAL, som så vil sende deg en «Yo» hver gang Chelsea scorer (la oss håpe det ikke blir alt for mange av dem). Et annet eksempel er HARDBOILEDYO, der du sender en «Yo» til denne brukeren i det du begynner å koke et egg og får en «Yo» tilbake når det er hardkokt.

Kanskje litt banale eksempler, men mulighetene er mange. Litt av elegansen her er at det er veldig lett å lage tjenester som bruker Yo som varslingskanal. Og veldig enkelt å abonnere på ulike varslingstjenester.

Har du en programmerer i magen, kan du besøke utviklersidene og se hvordan du kan lage din egen Yo-tjeneste. Yo lar seg også bruke

Appene finner du her:
Yo for iOS (App Store, gratis)
Yo for Android (Google play, gratis)
Yo for Windows Phone (Windows store, gratis)

PS! Det finnes også mange «kopier» av tjenesten – for eksempel Lo, som lar deg spørre vennene dine om hvor de er akkurat nå med ett trykk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer