Kan norske Gobi tukte Snapchat?

Svært populær i studentmiljøet i Trondheim.

<strong>NORSK HIT?</strong> Gobi er utviklet av NTNU-studenter og går i strupen på Snapchat. Foto: GOBITECH
NORSK HIT? Gobi er utviklet av NTNU-studenter og går i strupen på Snapchat. Foto: GOBITECH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Snapchat i stor grad dreier seg om å sende bilder til enkeltkontakter, har NTNU-studentene som har laget Gobi tenkt litt annerledes.

Her er det nemlig et stort fokus på grupper, der man i stedet for å sende bilder til andre brukere heller poster dem i en «story».

Dermed kan alle som har tilgang til denne storyen se bildene som blir postet der – på Snapchat-vis, der de kun kan sees i få sekunder før de forsvinner.

LES OGSÅ: 10 kjekke Snapchat-triks

Kan begrenses til en kompisgjeng

En kjekk mulighet når man oppretter en story i Gobi-appen er at man kan velge hvorvidt den skal være offentlig tilgjengelig eller privat, der et passord kreves for å kunne delta.

Dermed kan du for eksempel opprette en story kun for kompisgjengen, en med jobbkolleger og en for fotballaget. Alle stories er søkbare, og man står fritt til å bli med i alle offentlige stories.

FINN STORIES: Du kan enkelt søke etter såkalte «stories» og bli med på alt som er offentlig. De som er merket med en bygning krever imidlertid at du kan verifisere eierskap til en epostadresse med riktig domene, mens et øye angir at det kun er utvalgte brukere som får poste i storyen.
FINN STORIES: Du kan enkelt søke etter såkalte «stories» og bli med på alt som er offentlig. De som er merket med en bygning krever imidlertid at du kan verifisere eierskap til en epostadresse med riktig domene, mens et øye angir at det kun er utvalgte brukere som får poste i storyen. Vis mer


Når du så tar et bilde, kan du velge hvilke stories du vil poste dem til slik at de som følger den storyen får se bildet. Det er valgfritt å avsløre brukernavnet sitt på toppen av bildet når man poster til en story.

Grensesnittet minner i stor grad om Snapchat og har mange av de samme verktøyene, men ingen fargefiltre og den slags. En egen hjertefunksjon brukes som poenggiving, slik at alle stories har en toppliste med de mest populære brukerne.

LES OGSÅ: Slik bruker du de nye Snapchat-effektene

Kjekt for kjendiser

Til Dinside forteller daglig leder i GobiTech, Kristoffer Lande, at denne løsningen vil være spesielt egnet for kjendiser, som nå enkelt kan skille mellom privatliv og kjendisliv ved å poste til egnede stories, i stedet for å ha flere brukerprofiler på Snapchat.

Blant annet ser vi at Team Northug har tatt i bruk Gobi, der man i en egen story kan følge de siste oppdateringene.

Appen brukes aktivt av over 7.500 personer uten at skaperne har brukt penger på markedsføring – primært i studentmiljøet i Trondheim, men også i andre norske byer og til og med i utlandet. Det finnes for eksempel en egen story for studenter ved Harvard-universitetet, og appen har også fått en liten brukerskare i Indonesia.

Gobi er tilgjengelig for både Android og iOS, og på spørsmål om appen vil dukke opp på Windows-telefoner, svarer Lande at en versjon er under utvikling.

Gobi for Android (Play Butikk, gratis)
Gobi for iOS (App Store, gratis)

LES OGSÅ: Norske DeeMe gjør suksess i utlandet