Den Intel-baserte Lenovo-telefonen K900 kan være den aller kjappeste på markedet akkurat nå. Foto: Lenovo
Den Intel-baserte Lenovo-telefonen K900 kan være den aller kjappeste på markedet akkurat nå. Foto: LenovoVis mer

Kan Intel vinne mobilkrigen?

Overgår konkurrentene i ny test. Spesielt strømforbruket imponerer.

Intel har havnet noe bakpå i mobil- og nettbrett-markedet, men brikkeprodusenten jobber nå hardt med å ta igjen forspranget til konkurrenten ARM.

Mobilprosessorene til Intel har ikke funnet vei til så mange produkter ennå, men en ny undersøkelse fra ABI Research kan tyde på at det kan være store fordeler om så blir tilfelle.

Les også: AMD lanserer nye mobilprosessorer

Halve strømforbruket

Kan Intel vinne mobilkrigen?


Intels nyeste systembrikke, Atom Z2580 (Clover Trail+), som finnes i den nye smarttelefonen Lenovo K900, gjorde det svært skarpt mot flere ARM-baserte produkter i testen, som Samsung Galaxy S4 samt Nexus 7 og 10. Ikke bare var den raskere, den var også overlegen hva gjelder å begrense strømforbruket.

Galaxy S4 kommer med Samsung Exynos Octa eller Qualcomm APQ8064T, Nexus 10 kommer med Samsung Exynos 5250 og Nexus 7 kommer med Nvidia Tegra 3.

– Testresultatene var imponerende, men den virkelige store overraskelsen var strømforbruket som ble registrert. Den nye prosessoren danket ikke bare ut konkurrentene i ytelse, men gjorde det med inntil halvparten av strømforbruket, sier Jim Mielke, teknologisjef i ABI Research, i en pressemelding.

Intel skilte seg ut med en gjennomsnittlig strømstyrke på bare 0.85A, mot 1.38A for Samsung Exynos Octa, og 1.79A for Qualcomm APQ8064T.

Kan Intel vinne mobilkrigen?

Se tabellen her:

Artikkelen fortsetter under annonsen

ABI Research oppgir imidlertid ikke noe om spenningsnivåer i testen, og dette har også noe å si for effektforbruket, ikke bare strømstyrke. Antagelsen er imidlertid at de er de samme, skriver amerikanske PCWorld.

Les også: Android-brett har overtatt ledelsen

Flere satser på Intel

Dårlig batteritid er et stort problem med de fleste av smartmobilene på markedet i dag. Å bruke 4.000-5.000 kroner på en telefon som må lades 1-2 ganger om dagen er i grunn ganske stusselig, så hvis strømforbruk kan bli et viktig konkurransepunkt blant mobilprosessorene på markedet, kan det bli gode tider i vente.

Vi kan få se mer av Intel-baserte mobile enheter i tiden som kommer. Samsung kunngjorde nylig at deres kommende Galaxy Tab 3 10.1 skal komme med en Intel Atom-prosessor. Det til tross for at sørkoreanerne produserer sine egne ARM-baserte prosessorer, kalt Exynos. Kinesiske ZTE har også planer om å slippe en Intel-basert telefon senere i år kalt Grand X2.

Flere ferske mobilsaker på DinSide.no