HTC U Ultra og U Play

Kan HTC slå tilbake med U?

Toppmodellen får to skjermer og generelt meget gode spesifikasjoner.

EKSTRA SKJERM: Over hovedskjermen sitter en liten skjerm som brukes til varsler. Både for- og bakside er dekket av glass. Foto: HTC
EKSTRA SKJERM: Over hovedskjermen sitter en liten skjerm som brukes til varsler. Både for- og bakside er dekket av glass. Foto: HTC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynner å bli en del år siden HTC lå helt i førersetet når de lanserte nye smartmobiler. Vi husker godt den første mobilen i Desire-serien for sju år tilbake - markedets beste mobil, sa vi den gangen, og kronet den med terningkast 6. På det tidspunktet var HTC-mobilene blant de mest solgte på markedet.

Nå håper selskapet at de nok en gang skal havne på topplistene, denne gangen med HTC Ultra U og U Play.

Spesielt førstnevnte ser i hvert fall spennende ut, med generelt gode spesifikasjoner og noen ess i ermet.

For det første har den fått en spesiell og fin, avrundet overflate i glass, både på front og bakside. Det gir et eksklusivt preg, og Ultra U er første mobil fra HTC som har denne glassoverflaten.

Ekstra skjerm

Ultra U er videre utstyrt med en stor 5,7 tommer skjerm med høy oppløsning på 2.560 x 1.440 piksler, men det mest spennende er kanskje skjerm nummer to. Like over hovedskjermen sitter nemlig en liten 2 tommer skjerm med oppløsning på 160 x 1.040 piksler. Denne brukes primært til varsler. Tidligere har vi sett noe lignende på LG V10.

FLERE FARGER: Mobilen kommer i flere farger, deriblant blå. Her ser du tydelig den ekstra skjermen til høyre. Foto: HTC
FLERE FARGER: Mobilen kommer i flere farger, deriblant blå. Her ser du tydelig den ekstra skjermen til høyre. Foto: HTC Vis mer

Videre er hovedkameraet utstyrt med et lyssterkt objektiv (f/1,8), som tar bilder med en oppløsning på 12 megapiksler. Ifølge produsenten skal U Ultra ha klassens beste kamera, som akkompagneres av blant annet optisk bildestabilisator og laserassistert autofokus. Fotografering i RAW-format støttes også.

På lydsiden støtter mobilen blant annet avspilling av Hi-Res Audio+-materiale. Du kan også gjøre lydopptak i surround, ved hjelp av fire retningsuavhengige mikrofoner. Disse brukes også til stemmegjenkjenning og stemmestyring av funksjoner og søk.

På innsiden sitter en Qualcomm Snapdragon 821-prosessor, 4 GB RAM og enten 64 eller 128 GB lagringsplass. Operativsystemet er Android 7.0. Oppå dette har HTC sitt eget Sense-system, som også skal være fornyet og forbedret på de nye U-mobilene.

Kommer

HTC Ultra er ventet på markedet en gang i løpet av første kvartal i år, og veiledende pris er satt til 7.290 norske kroner, momsen inkludert. Den litt enklere og mindre U Play skal koste 4.590. Dinside har bedt om et testeksemplar av U Ultra, og kommer tilbake til våre inntrykk i en egen artikkel senere.

Les også:
Ti år med iPhone
Lover inntil 42 dager standby!


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!