Jungeltelefon fra BenQ

BenQ følger opp den robuste mobilserien til Siemens med den nye modellen M81. Nå skal du kunne ta deg frem i det selskapet hevder er den «urbane jungelen».

Nordmenn er tradisjonelt veldig glade i mobiltelefoner som er spesiallaget for den aktive brukeren. Nokia 5140i har jo slått veldig godt an hos de som ikke sitter på kontoret hele dagen. Det samme kan nok sies om M-serien til Siemens. Etter at BenQ tok over sistnevnte har det imidlertid vært litt uklart om hvordan dette ville forholde seg videre, men det er tydeligvis ingen grunn til bekymring.

Trosser farene

For selskapet fortsetter med slike robuste telefoner. Se bare på den nye mobiltelefonen fra BenQ-Siemens, M81. Denne mobilen skal passe for de med aktiv livsstil og som ikke er bekymret der de går på ekspedisjon i den «urbane jungelen», hvor farene tross alt lurer rundt hvert gatehjørne.

Men skal du navigere rundt i jungelen kan det være kjekt med GPS, noe BenQ også har skjønt. Derfor har den en innebygd activepilot-funksjon fra Jentro som gjør mobilen til et komplett navigasjonssystem, så fremt du har kjøpt GPS-mottakeren da. Denne kommer nemlig som tilleggsutstyr.


BenQ-Siemens M81 har da andre ting å by på også, ikke minst det at den skal beskytte mot det meste av røff behandling. Fargeskjermen (132 x 176 punkter og 262 144 farger) er ripesikker og kameralinsen (1,3 megapiksler) har et spesialdeksel som beskytter den mot støv og vannsprut. Gummidetaljene på telefonen skal også sikre at man til enhver tid har et fast grep.

Som en stor iPod

M81 har også, som alle mobiltelefoner med respekt for seg selv, en innebygd MP3-spiller, selv om designet og størrelsen ikke akkurat gjør dette til noen iPod-killer. Mobilen støtter i hvert fall minnekort (RS-MMC) slik at man faktisk skal få litt plass til all musikken og bildene, men det er ukjent om minnekort følger med i pakken.

Man har også med en værvarslingsfunksjon og lommelykt i M81. Telefonen skal være i butikkene i løpet av august i år og da kommer den i de forklarende fargene Graphite Black og Steel Blue. Prisen er ukjent.

Du kan lese mer om denne mobilen på BenQ-Siemens’ nettsider.

Ellers så kan du lese våre tidligere tester av slike sportstelefoner her og her