Det er mange gode telefoner å få kjøpt i disse dager, men noen av dem synes vi er ekstra gode.
Det er mange gode telefoner å få kjøpt i disse dager, men noen av dem synes vi er ekstra gode.Vis mer

Julens beste mobiltelefoner 2011

Ikke helt sikker på hva du skal kjøpe? Her er våre anbefalinger.

Du har god tid på deg fra den første marsipangrisen står i hylla på Rema til du må begynne å handle julegaver, men nå må vi nesten få minne deg på at det bare er et par uker igjen til jul, og at spesielt bestillinger på nettet bør gjøres slik at pakkene kommer frem i tide.

I 2011 har vi testet mer enn 30 mobiltelefoner på DinSide, der fem av dem har fått en sekser på terningen. Det man også skal ha i bakhodet er at noen telefoner synker mer i pris enn andre, og at de som var dyre i april kan være langt billigere nå.

Under finner du noen av telefonene vi mener er blant de beste kjøpene denne julen, og som du bør vurdere sterkt. Tre dyre og tre ikke fullt så dyre.

Samsung Galaxy S II

Årets beste telefon i våre øyne, og i et marked der nyhetene slippes på rekke og rad, har Samsungs flaggskip holdt seg bemerkelsesverdig godt, selv et halvt år etter lansering.

Dette er en lynrask telefon med en fantastisk skjerm, den spiller så og si alt av videoformater rett ut av boksen, har godt med lagringsplass og er laget imponerende tynn og lett. I tillegg er kameraet blant de bedre på markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

TEST: Samsung Galaxy S II

Testresultat

Samsung Galaxy S II

Svært rask, fantastisk skjerm, flott design - tynn og med lav vekt, proppfull av teknologi, meget godt kamera, god batterilevetid

Mangler dedikert kamera- og søkeknapp, medfølgende videokabel, samt varsel-LED

Se alle våre tester


(Om du ikke lar deg skremme av 5.3 tommers skjerm kan også "storebror" Galaxy Note være verdt en titt)

Apple iPhone 4s

Den er elsket og hatet, men med splitter ny iOS-versjon og iCloud-støtte, byr Apple fortsatt på en ev de beste totalpakkene. Kameraet har fått en solid oppgradering siden forrige modell, og på videooptak har vi fortsatt til gode å se en telefon som byr på så god bilde- og lydkvalitet.

iPhone 4s er også svært rask enten det er snakk om surfing eller spill, som det etter hvert finnes et rikt utvalg av i App Store. Kjekk er også Apples iCloud-tjeneste, der du både kan spore og låse telefonen din om du har mistet den, ta sikkerhetskopi av det som er lagret på den, synkronisere bilder på tvers av flere enheter etc.

TEST: iPhone 4s

Testresultat

Apple iPhone 4s

Svært skarp skjerm, meget godt kamera (spesielt på video), meget rask (spesielt til spill), integrert backuptjeneste (iCloud) og mediestreaming (AirPlay), iOS5 har mange gode nyheter

Siri bare middels nyttig i Norge, lett å dekke til kameralinsa når du bruker volumknapputløseren, ikke utbyttbart batteri/minnekort

Se alle våre tester


HTC Titan
Dagens største anbefaling målt fysisk, er kjempen fra HTC. Telefonen kjører siste versjon av Windows Phone 7 (Mango), og Microsofts grensesnitt ser usedvanlig delikat ut på den store HTC-skjermen.

Titan er også robust konstruert. Den ligger godt i hånda, og har behagelige knapper, inkludert en dedikert kameraknapp som gir deg kjapp mulighet til å ta et bilde uansett hva du måtte drive med ellers.

Kameraet er for øvrig meget godt på HTC Titan, og ytelsesmessig flyter Windows Phone 7 svært godt på denne telefonen; noe som for øvrig gjelder de fleste WP7-modellene.

Den koster riktignok mye penger, men vil du ha en WP7-telefon i dag uten å vente på kommende modeller fra f.eks. Nokia, er HTC-telefonen en meget god kandidat.

TEST: HTC Titan

Testresultat

HTC Titan

Stor og god skjerm, rask i bruk, dedikert kameraknapp, god konstruksjon, sterke LED-pærer og høyt volum på høyttaleren

Høy prislapp, støtter ikke minnekort, noe svak samtalekvalitet, WP7 fortsatt ikke helt "norsk" ennå

Se alle våre tester


Sony Ericsson Xperia Neo

Har du et begrenset budsjett til mobiltelefon, er det få telefoner på markedet som gir deg så mye for et par tusenlapper som Xperia Neo. Telefonen kjører den foreløpig siste versjonen av Android (Gingerbread), og Sony Ericsson er svært innstilte på at deres telefoner skal være tidlig ute med den neste Android-versjonen, Ice Cream Sandwich.

Neo har også et meget godt kamera og en egen kameraknapp, den er kjapp og fin til daglig bruk og har også en god skjerm; spesielt siden Bravia-teknologien forbedrer bilde- og filmvisning på skjermen. Dette er en telefon som fint kan måle seg med de som koster 7-800 kroner mer, selv om den designbevisste kanskje vil finne den litt i overkant klumpete.

TEST: Sony Ericsson Xperia Neo

Testresultat

Sony Ericsson Xperia Neo

Meget godt kamera, dedikert kameraknapp, kamera i front, siste Android-versjon, HDMI-utgang, Bravia-motoren gir pene bilder på skjermen, behagelig å holde, god pris

Noe klumpete, mangler hardware-søkeknapp

Se alle våre tester


Doro Phoneasy 615

Ikke alle har lyst på store berøringsfølsomme skjermer med Spotify og Twitter på – til kundegruppen som vil ha enklere enheter å forholde seg til, synes vi Doro-telefonen er et godt kjøp.

Med store, tydelige knapper og tilhørende lettlest skrift på skjermen, er dette et trygt og godt valg som først og fremst er myntet på den eldre garde. Det betyr for eksempel at volumet på høyttaleren er høyere enn de fleste, og at telefonen har en alarmknapp man kan holde inne før telefonen da begynner å ringe til de nærmeste og uler som bare det.

TEST: Doro Phoneasy 615

Testresultat

Doro PhoneEasy 615

Enkel å bruke, pen å se på, innebygget trygghetsalarm

For enkel for mange brukere, kunne gjerne vært enda billigere

Se alle våre tester


Sony Ericsson Xperia Active

Den lille krabaten fra Sony Ericsson tåler litt mer enn vanlige telefoner og er både vann-, støv- og støtbeskyttet. Dermed er den godt egnet for deg som lever litt mer aktivt enn oss andre.

Selv om skjermen er ganske liten uten allverdens til oppløsning, har Sony Ericsson klart å lage sin variant av Android-grensesnittet slik at det passer svært godt til den lille telefonen. Den er kjapp og fin i bruk og har et godt kamera. Med en prislapp på rundt 2000 kroner er også dette en god telefon for pengene.

TEST: Sony Ericsson Xperia Active

Testresultat

Sony Ericsson Xperia Active

Liten, robust, rask, god Android-versjon, mye ekstrautstyr, rimelig

Frustrende knapper nederst, kunne vært penere, får riper i skjermen, lite lagringsplass

Se alle våre tester


>> DinSides mobiltester