Mobildeksel med innebygget lader kan redde deg ut av knipa. Her ser du en spesialutgave i grønt. Foto: Produsenten
Mobildeksel med innebygget lader kan redde deg ut av knipa. Her ser du en spesialutgave i grønt. Foto: ProdusentenVis mer

Juicetank: Deksel med innebygget lader

Hvorfor har ingen tenkt på det før?

Det er mye fint man kan si om smartmobiler, men uansett hvilket merke eller OS du har falt ned på, lider de alle av den samme svakheten: Batteritiden er aldri lang nok.

I praksis betyr det at man ofte har lader både hjemme, på jobben og i bilen, men av og til skjer det likevel: Smartmobilen din går tom for strøm uten at du har en lader tilgjengelig.

Gjengen bak Juicetank har imidlertid planen klar: Et mobildeksel med innebygget lader, tilpasset iPhone 4 og 4S.

Juicetank

Idèen er god, men da jeg først hørte om produktet trodde jeg det skulle bli så stort og klumpete at litt av poenget var borte. Når den første prototypen nå er vist fram, er det derfor godt å si at jeg tok feil: Dekselet bygger riktignok litt ut både i bredde- og lengderetningen, men ikke mer enn at det er til å leve med.

I bruk er den ikke større enn at det bør gå greit. Hvor tung den er vet vi likevel ikke. Foto: Produsent
I bruk er den ikke større enn at det bør gå greit. Hvor tung den er vet vi likevel ikke. Foto: Produsent Vis mer


Grunnprinsippet er i tillegg så enkelt at det er pussig at ingen har gjort det tidligere: Til vanlig er Juicetank-dekselet ganske så anonymt, men når mobilen trenger lading er det bare å trykke på knappen, vippe ut strømpluggene og dytte hele dekselet med mobilen på plass, inn i stikkontakten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Europeisk versjon skal komme, hvis ...

Som du ser på bildene er prototypen kun for stikkontakter av den amerikanske typen (Nema 1 plugg), men de jobber også med en europeisk versjon, i tillegg til en versjon som kun skal inneholde et separat batteri.

Din personlige livredder: Innebygget lader. Foto: Produsent
Din personlige livredder: Innebygget lader. Foto: Produsent Vis mer


Juicetank befinner seg uansett kun på prototypestadiet foreløpig, men etter mye positiv omtale i utenlandske medier er det bare å tvinne tommeltotter for at konseptet blir en realitet.

Det er også mulig å støtte prosjektet selv via nettjenesten Kickstarter, som allerede har samlet inn rundt 31.000 dollar av et mål på 125.000. I skrivende stund gjenstår det fortsatt rundt 50 dager av kampanjen, så her er det faktisk håp om at målet nås.

Se mer i videoen, som til tross for kryptiske tegn i begynnelsen er på engelsk:

Kilde: GetDetached.com