Jottacloud med 15GB gratis lagringsplass for Android

Populær norsk backuptjeneste kan sikkerhetskopiere bilder, SMS og mer til.

Med Jottacloud installert på Android-telefonen, tas det automatisk backup av bildene dine til nettskyen. Du får også 15GB gratis lagringsplass.
Med Jottacloud installert på Android-telefonen, tas det automatisk backup av bildene dine til nettskyen. Du får også 15GB gratis lagringsplass. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede for to år siden besøkte DinSide Jotta (nå: Jottacloud); en norsk nettjeneste hvis formål er å tilby deg ubegrenset gratis lagringsplass i nettskyen for 49 kroner pr måned pr enhet (18 kroner pr mobile enhet). Du kan også få 5GB lagringsplass på tvers av flere enheter uten å betale (se priser hos Jottacloud).

Tjenesten har lenge hatt klientprogramvare for Windows og OS X, som lar deg plukke ut hvilke mapper det skal tas backup av. Filene lastes så opp til Jottaclouds servere og er tilgjengelige via et webgrensesnitt.

Jottacloud tar også vare på de siste fem versjonene av hver fil, slik at du også har tidligere versjoner tilgjengelige – kjekt for dokumenter du har endret på, for eksempel, eller om du er uheldig og redigerer et bilde du får lagret over originalen.

Les også: Mistet telefonen? Slik finner du den

Når du har logget på appen, kan du selv velge hva det skal tas backup av til nettskyen.
Når du har logget på appen, kan du selv velge hva det skal tas backup av til nettskyen. Vis mer


Android-app med synkronisering

Denne uken slapp Jottacloud også en Android-app, som også støtter automatisk opplasting av filer fra Android-enheten. Det finnes også en app for iOS, men den kan kun vise filene du har lagret i nettskyen, inkludert visning og lagring av bilder, visning av PDF-filer, avspilling av musikk etc. Men den støtter altså ikke opplasting fra iOS.

En ekstra gulrot ved å laste ned Android-appen er også at du øker gratisgrensen fra 5GB til 15GB; vel å merke hvis du er tidlig ute.

Når du har installert og logget inn på Android-appen, kan du velge hva det skal tas backup av. Du kan velge både bilder, videoer, sanger, SMS, MMS og kontakter. Dette synkroniseres automatisk, så har du f.eks. aktivert bilder, lastes nye bilder du tar direkte opp til Jottacloud. Du velger selv om synkroniseringen kun skal foregå når du er tilkoblet et trådløst nett (standardinnstilling), eller om det også skal skje når du bruker 3G (i så fall bør du ha en god datatrafikk-pakke på abonnementet ditt).

SAMLESIDE:

Backup

Slik ser SMS-filene ut når du har lastet dem ned og åpnet den i et tekstredigeringsverktøy.
Slik ser SMS-filene ut når du har lastet dem ned og åpnet den i et tekstredigeringsverktøy. Vis mer


Begrenset SMS-backup

Du kan også utforske backupfiler fra andre enheter via appen, og alle filer er som nevnt tilgjengelig på web. Webversjonen inkluderer også en enkel bildeviser, men foreløpig synes vi SMS-backupen er litt i overkant enkel, der hver SMS bare blir nummerert (f.eks. 72.sms), og der du heller ikke kan se selve meldingene eller hvem de er fra i webgrensesnittet. Du kan kun laste ned én og én fil og se på i f.eks. notisblokk, der det også ligger mye ekstra informasjon uten at det er spesielt strukturert (bildeeksempel til høyre).

Filer du har lagret hos Jottacloud kan også deles med andre.

Lenker:
Jottacloud (Google Play, gratis - krever Jottacloud-konto)
Jottacloud for iOS (App Store, gratis - ikke støtte for opplasting; kun visning/lagring)
jottacloud.com