Den nye iPhone-appen fra Jottacloud byr på automatisk opplasting av bilder og video. Samtidig får du 10 GB ekstra gratis lagringsplass. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Den nye iPhone-appen fra Jottacloud byr på automatisk opplasting av bilder og video. Samtidig får du 10 GB ekstra gratis lagringsplass. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Jottacloud klar med automatisk bildeopplasting

Og gir bort 10 GB nettlagring til alle som benytter funksjonen.

Jottacloud er navnet på en norsk nettlagringstjeneste som lar deg sikkerhetskopiere verdifulle data fra PC-er, nettbrett og mobil til ditt eget, sikre område på selskapets servere på Økern i Oslo.

For en tid tilbake lanserte selskapet også en tjeneste som synkroniserer mapper og filer på tvers av PC-er, og tok dermed opp konkurransen mot etablerte tjenester som Dropbox, Google Disk og Microsoft Skydrive.

Les også: Jottacloud lanserer Dropbox-konkurrent

Automatisk bildeopplasting

Jottacloud har også mobil-apper som gjør det mulig å få tilgang til dataene du har lagret i nettskyen når du er på farten. Nylig ble appen for iPhone oppgradert, og nytt i den nye versjonen er muligheten til å automatisk laste opp bilder fra kamerarullen i bakgrunnen

Skjermbilder:


Dette er forøvrig funksjonalitet som har vært på plass i i Android-versjonen siden i fjor høst. Konkurrenten Dropbox har hatt dette i sin iPhone-app lenge, og tidligere i høst fikk også Microsoft SkyDrive-appen denne funksjonen på plass.

Alle som tar i bruk den nye Jottacloud-funksjonen for iPhone vil automatisk få 10 GB ekstra lagringsplass i nettskyen gratis. Dermed får man som gratisbruker totalt 15 GB til rådighet.

Våre inntrykk

Etter å ha testet den nye funksjonaliteten kan vi konkludere med at den er svært kjapp. Her drar vi utvilsomt nytte av at Jottacloud sine servere står i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av testerne opplevde imidlertid at mobilen gikk tom for lagringsplass under testingen. Årsaken virker å være at appen mellomlagrer alt som skal lastes opp, og sletter ikke mellomlageret før den er ferdig.

Jottacloud har bekreftet og rettet feilen, og sier til DinSide at de sender avgårde ny versjon for godkjenning hos Apple i dag.

Les også: Få plass til MYE mer i nettskyen

Dette får du hos konkurrentene

15 GB er forresten det samme som du får gratis dersom du velger Google Disk. Microsoft SkyDrive byr på 7 og Dropbox byr på 2 GB. Flere av tjenestene gir deg mulighet til å "tjene" mer gratisplass, blant annet ved å rekruttere brukere.

Det finnes også langt mer rausere gratistjenester, som for eksempel Mega, som gir deg 50 GB gratis lagringsplass, og Flickr som gir deg hele 1000 GB, men kun til bilder og video.

Les også: Slik ser nettskyen egentlig ut