<b>DETTE ER JELLY:</b> Ja, hva i alle dager er det på bildet? Med denne appen skal du forhåpentligvis få svar. Foto: KIRSTI ØSTVANG
DETTE ER JELLY: Ja, hva i alle dager er det på bildet? Med denne appen skal du forhåpentligvis få svar. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Jelly: Søkeappen som ber venner om svar

Ta et bilde, få andre til å hjelpe deg.

Si du er ute og går deg en tur, og kommer over en merksnodig plante. Hvordan finner du ut hva det er?

Du kan naturligvis bruke Google, men å søke på "merksnodig plante" vil sannsynligvis ikke gi deg svaret du er ute etter. Du kan også ty til Facebook og Twitter, men der er det ikke sikkert at folk får med seg ditt innlegg. Det er tross alt mye annet støy å brøyte seg gjennom.

Så hva gjør man? Jelly er en ny app som håper å gjøre det litt enklere å få svar på ting man lurer på. Det er en søkemotor, spørretjeneste og fotodelingsapp i ett.

Les også: Slik søker du på nettet med bilder

Slik fungerer det

Å ta i bruk Jelly er enkelt. Du åpner appen, kobler til dine sosiale nettverk (Facebook og/eller Twitter), og så kan du enten bla gjennom andres spørsmål eller laste opp dine egne.

PENT BRUKERGRENSESNITT: Jelly er en pen og brukervennlig app. Svar eller spør er de to viktigste funksjonene.
PENT BRUKERGRENSESNITT: Jelly er en pen og brukervennlig app. Svar eller spør er de to viktigste funksjonene. Vis mer


DIN AKTIVITET: Det finnes en egen fane i Jelly som viser deg aktivitet relatert til din konto.
DIN AKTIVITET: Det finnes en egen fane i Jelly som viser deg aktivitet relatert til din konto. Vis mer


For å gjøre sistnevnte, tar du bare et bilde av noe og stiller et spørsmål relatert til det. Du kan legge til tekst og lenker, men du kan også tegne på bildet for å eksempelvis markere nøyaktig hva du ønsker svar på.

Venner og følgere på Facebook og Twitter som også har Jelly vil kunne se dine spørsmål i appen, men spørsmålene kan også deles utenfor appen og besvares i et webgrensesnitt av utenforstående.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du blar gjennom spørsmål som om du blar i et kartotek. Når du får opp et spørsmål kan du enten besvare det, sende det videre til en venn, eller sveipe ned på skjermen for å komme til et nytt. Hvis du blar over et spørsmål, kan du ikke gå tilbake til det senere.

Finner du selv et spørsmål du vil besvare, trykker du på «Answer»-knappen. Også her kan du legge til linker og tegninger i tillegg til tekst. Så kan du naturligvis også like svar, både på dine egne og andres spørsmål.

Les også: Google lanserer talesøk for iOS

Men trenger vi den?

Jelly fremstår som en morsom måte å få svar på spørsmål på, men det gjenstår å se om den har en fremtid. Det skorter ikke akkurat på søke- og spørretjenester på internett. Det er imidlertid mye "buzz" rundt Jelly, kanskje mest fordi det er en av Twitter-grunnleggerne, Biz Stone, som står bak.

The Verge påpeker at problemet med alle disse spørretjenestene er at det sjelden er de smarte folkene som sitter og svarer på spørsmålene som stilles. De som svarer kommer ofte med tull, mener The Verge.

En kommentator på ReadWrite slettet appen etter bare en dag fordi han ikke trengte "nok et sosialt nettverk" på telefonen sin.

Prøv Jelly selv, og se om du synes det har noe for seg. Appen er gratis, og tilgjengelig for iOS og Android.

Les flere mobilsaker på DinSide