Samsung Galaxy S II har vært en av de aller mest populære Android-telefonene de siste par årene og har nå blitt oppgradert til den foreløpig siste Android-versjonen; Jelly Bean. Foto: Pål Joakim Olsen
Samsung Galaxy S II har vært en av de aller mest populære Android-telefonene de siste par årene og har nå blitt oppgradert til den foreløpig siste Android-versjonen; Jelly Bean. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Jelly Bean til Galaxy S II

Stor oppdatering til en av de mest populære Android-telefonene.

Det begynner å nærme seg to år siden vi trillet en sekser på terningen til Samsung Galaxy S II, som fortsatt ser ut til å holde koken hva gjelder Android-oppdateringer.

De siste dagene har Samsung nemlig begynt utrullingen av Android v4.1.2 til den populære telefonen. Tradisjonelt blir du varslet om dette via en pushmelding, men ofte kan du «snike i køen» ved å sjekke etter oppdateringen manuelt.

Slik sjekker du

Først må du åpne innstillinger; enten ved å starte innstillinger-appen eller stå på hjem-skjermen, trykke menyknappen på telefonen og deretter velge innstillinger.

Bla deretter helt til bunnen og trykk på «om telefonen» og deretter på «programvareoppdatering». Derfra kan du sjekke om det er en oppdatering tilgjengelig, for deretter å oppdatere telefonen ved å følge anvisningene.

Hva er nytt?

Android 4.1 Jelly Bean har fått en del nye funksjoner i forhold til 4.0 Ice Cream Sandwich som var å finne på S II tidligere. Merk at det imidlertid er 4.2 som er den siste versjonen, og som kun finnes på Nexus-produktene foreløpig.

TEST: Google/LG Nexus 4
TEST: Google/Asus Nexus 7

Her er nøkkelmomentene i 4.1-oppdateringen:

Google Nå - Vi kalte Google Nå for årets beste funksjon i fjor. Dette er en søketjeneste fra Google som etter hvert lærer deg å kjenne, slik at du automatisk blir varslet om det er kø hjem fra jobb eller at Liverpool leder 2-1 til pause. Du må muligens oppdatere Google søk-appen til siste versjon før denne virker skikkelig, men er deretter tilgjengelig fra søkefunksjonen, som du for eksempel får frem ved å holde menyknappen nede når du står på hjemskjermen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedre varslinger – Varslinger kan nå innholde bilder og knapper, for eksempel slik at du lett kan sende en epost til alle møtedeltakerne når du ser at du blir litt for sein. Du kan også utvide mange varsler ved å trekke dem ned med to fingre.

Project butter – Googles kodenavn på prosjektet der de ønsket å forbedre den generelle ytelsen når du gjør ting på skjermen. Telefonen bør derfor oppleves kjappere i skøytene enn tidligere.

Automatisk stokking av hjemskjermen - Om det ikke er plass til en widget du vil flytte på, måtte du tidligere fikle med de andre ikonene for å gjøre plass. Nå går dette automatisk.

Bedre stemmesøk - Du kan få kjappe svar når du søker med stemmen, i tillegg til at du kan laste ned stemmegjenkjenningen på telefonen slik at det går mye raskere enn før.

SAMLESIDE:

Android