Jelly Bean klar for Galaxy S III

Endelig har Samsungs flaggskip fått oppdateringen til siste Android-versjon.

Samsungs flaggskip, Galaxy S III, er blant de første mobiltelefonene som får oppdateringen til Jelly Bean. Foto: Pål Joakim Olsen
Samsungs flaggskip, Galaxy S III, er blant de første mobiltelefonene som får oppdateringen til Jelly Bean. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Det er ikke få som har sendt epost og spurt oss på Facebook – når kommer Jelly Bean-oppdateringen til Galaxy S III?

Vi våknet i hvert fall til nedlastet oppdatering i dag, men må samtidig påpeke at ikke alle får den på likt. Den rulles ut gradvis fra Samsungs side, der 10.000 nordiske brukere får oppdateringen den første uka, 50.000 uka etter og så resten etter det.

Det du imidlertid kan gjøre, er å åpne innstillinger, om telefonen, programvareoppdatering og så sjekke etter oppdateringer. Er du heldig, er den klar allerede.

Og er den ikke klar, kan det hende du på den måten stiller deg i køen, noe vi har fått inntrykk av tidligere når vi har prøvd.

Google Now-funksjonen viser værmelding og hvor langt det er til jobb uten at jeg har foretatt meg noe som helst. I etterkant har jeg skiftet til Celcius.
Google Now-funksjonen viser værmelding og hvor langt det er til jobb uten at jeg har foretatt meg noe som helst. I etterkant har jeg skiftet til Celcius. Vis mer


Nyheter i Jelly Bean

Blant høydepunktene i versjon 4.1 er disse:

  • Glattere og raskere brukergrensesnitt, takket være det Google har kalt "project butter".
  • Bedre varslingsmeny der varslene kan inneholde mer informasjon enn før. Du kan dra et element nedover med to fingre for å utvide informasjonen.
  • Lettere plassering av moduler (widgets) – annet innhold flytter på seg for å gjøre plass, eller så kan widgeten også endre størrelse for å passe inn på den aktuelle hjemskjermen.
  • Bedre standardtastatur, som over tid lærer seg hvilke ord du pleier å skrive etter hverandre.
  • Google Now - en "intelligent" søkefunksjon som varsler deg om trafikk til jobb før du drar hjemmefra, holder deg oppdatert på favorittlaget ditt, flytider, værmelding etc.
  • Forbedret stemmesøk – svært raskt og med mange presise svar på det du spør om.

Se også: Førsteinntrykk av Nexus 7 (med Jelly Bean)