iZettle lanseres i Norge

Kortleser for iPhone gjør at du kan ta betalt av andre uten å bruke cash. De 5000 første iZettle-enhetene gis bort gratis.

Den svenske kortleseren iZettle lar deg ta i mot betaling via kredittkort, og så kommer pengene rett på konto.
Den svenske kortleseren iZettle lar deg ta i mot betaling via kredittkort, og så kommer pengene rett på konto. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er det ikke litt pes å sitte igjen med masse cash i lomma etter en tur på restaurant, eller utveksle kontonumre etter en hyttetur?

Nettopp dette problemet håndterer den svenske løsningen iZettle med eleganse. iZettle er en kortleser som plugges inn i iPhone slik at andre kan betale deg – med kredittkort. Dermed kan regningen gjøres opp der og da.

Løsningen lanseres i Norge i dag, og vi har vært med på å teste betaversjonen. De 5000 første som registrerer seg hos iZettle får tilsendt en kortleser uten vederlag.

Men selvsagt skal selskapet også tjene penger. Derfor tar de kr 1,50 + 2,75% av beløpet i transaksjonsavgift. Et salg på 500 kroner betyr med andre ord at iZettle tar cirka 15 kroner for transaksjonen, mens prisen bare blir 4 kroner på en hundrelapp.

Mobil med NFC? Visa har autorisert seks smarttelefoner som betalingsenheter, og har også testet ut PayWave for iPhone

Slik fungerer det

Når du har mottatt en kortleser fra iZettle, laster du ned appen og går igjennom registreringsprosessen. Her legger du inn kontonummeret ditt, og så setter iZettle inn x antall øre (1-99) der du må oppgi hvor mye som ble satt inn – for å bekrefte at du eier kontoen.

Dernest er du klar til å motta betalinger (du kan ta i mot med en gang, men ingen penger overføres før dette er bekreftet). Du oppgir hvor mye som skal betales, legger eventuelt ved beskrivelse og bilde, og så stikker kjøperen kortet inn i kortleseren, for så å signere; altså uten PIN-kode. Kjøperen kan også oppgi en epostadresse for å få tilsendt kvittering og i løpet av et par dager er pengene på konto.

image: iZettle lanseres i Norge


For den som driver en liten butikk kan dette være besparende i forhold til "vanlige" kortlesere som ofte har en høy månedlig avgift i tillegg til transaksjonsavgiften. iPad-versjonen av iZettle gir deg også muligheten til å opprette ulike objekter som er til salgs, slik at du kjapt kan trykke inn produktene uten å bruke kalkulator.

Løsningen skal også støtte alle sikkerhetsstandarder fra kortselskapene og kryptere all datatrafikk slik at transaksjoner gjøres sikre, der det heller ikke lagres noe informasjon på telefonen. I motsetning til den amerikanske løsningen, Square, er iZettle også basert på chip og ikke på magnetstripen, som nå er standard i europeiske land.

Er du lysten på en kortleser laster du ned iZettle fra App Store (gratis) og registrerer deg. Er du blant de 5000 første får du altså kortleseren gratis.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!