iPhone X Plus avslørt

iPhone X-lekkasje avslører større modell

Det kommer en større 6,5-tommer, skal vi tro de nyeste avsløringene.

LANSERING OM EN MÅNED: Apple er ventet å lansere nye iPhone-modeller i september. Nå mener man å ha funnet bevis på at iPhone X (i midten) vil komme i en større utgave. Foto:Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix
LANSERING OM EN MÅNED: Apple er ventet å lansere nye iPhone-modeller i september. Nå mener man å ha funnet bevis på at iPhone X (i midten) vil komme i en større utgave. Foto:Stephen Lam/Reuters/NTB ScanpixVis mer

Det kan virke som det er høysesong for lekkasjer av mobilnyheter.

Her om dagen la Samsung ut en promovideo av Galaxy Note 9, som er ventet lansert i New York senere denne uka, på YouTube ved en «feiltakelse».

Nå har Apple lidd samme skjebne, ved at iPhone X Plus er blitt avslørt i kildekoden til den nyeste iOS 12-betaen.

Siden iPhone X ble introdusert i fjor, har det gått rykter om at en større utgave stod på plakaten for 2018.

Det snakkes faktisk om tre forskjellige modeller; en budsjettvennlig 6,1-tommer med LCD-skjerm samt en 5,8- og 6,5-tommer med OLED-skjerm.

Flere «bevis»

Nå er det gjort flere funn i den nyeste iOS 12-betaen som antas å bekrefte i hvert fall den største modellen, som mange tror vil få navnet iPhone X Plus.

#1) Ifølge Forbes har Guilherme Rambo i 9to5Mac funnet ikoner som viser iPhone X i to utgaver, den vanlige utgaven og en større variant; begge med den berømte busslomma øverst på skjermen.

#2) Det brasilianske nettstedet iHelpBR skal også klart å finne skjermbilder som antyder at Plus-modellen vil ha en skjermoppløsning på 1242 x 2688 piksler, og at den vil støtte landskapsmodus i apper à la iPad.

EGEN LANDSKAPSMODUS: Den store iPhone X Plus-utgaven vil kunne brukes mer som en iPad, skal vi tro disse skjermbildene iHelpBR klarte å grave frem. Skjermbilde: iHelpBR
EGEN LANDSKAPSMODUS: Den store iPhone X Plus-utgaven vil kunne brukes mer som en iPad, skal vi tro disse skjermbildene iHelpBR klarte å grave frem. Skjermbilde: iHelpBR Vis mer

Ikke første gang

Som Forbes påpeker, er det ikke første gang Apple-nyheter blir avslørt i kildekode. Fjorårets iPhoner ble visstnok avslørt i en betaversjon av programvare til smarthøyttaleren HomePod (for øvrig var det også Guilherme Rambo i 9to5Mac).

Om avsløringene er et uhell eller ren markedsføringstaktikk, kan man jo bare spekulere i.

Apple er ventet å lansere 2018-utgavene av iPhone i september, sammen med iOS 12 og macOS Mojave.

PS: For øvrig har den nevnte Guilherme Rambo også funnet ikoner i iOS 12-betaen som viser en rammeløs iPad uten hjemknapp. Om den lanseres samtidig med de nye iPhone-modellene, gjenstår å se.