Selv om mobilen er beskyttet mot elementene, skal du fortsatt kunne betjene både skjerm og kamera. Foto: Produsenten
Selv om mobilen er beskyttet mot elementene, skal du fortsatt kunne betjene både skjerm og kamera. Foto: ProdusentenVis mer

iPhone-tilbehør: Aqua Tek S fra Snow Lizard Products

Perfekt for norske forhold?

Snø, regn, vind, dårlig tilgang til lading. Mange av oss er så avhengige av mobilen at klimatiske forhold og infrastruktur blir et større problem enn før. Spesielt i ferien. Tenk alle de fine snowboard-triksene du ikke får dokumentert, eller den deilige Syden-stranden som bare er så full av sand og salt at du ikke kan annet enn la mobilen ligge igjen inne.

For når selv vanntette mobiler helst ikke skal bli våte, kan ikke andre mobileiere regne med henstand. Tross at noen har fått erstatning for regnskadet mobil, så er disse reglene nå endret

Slag, vann, sand og lading - ingen problem!

Nå forsøker selskapet Snow Lizard Products å skaffe midler til å produsere mobiltilbehør av det ekstreme slaget. De presenterer Aqua Tek S via oppstartssystemet Kickstarter. Produktet er et mobiletui konstruert for å passe iPhone 4 og 4S. Det ser ut som noe som har ramlet rett ut av en actionfilm. En litt eldre actionfilm muligens, men likevel.

Straks mobilen er på plass i etuiet, skal den være trygg. Mot ganske mye i alle fall. Foto: Produsenten
Selv om mobilen er beskyttet mot elementene, skal du fortsatt kunne betjene både skjerm og kamera. Foto: Produsenten
Solceller på baksiden hjelper deg å holde batteriet i drift. Foto: Produsenten
Produsenten lover at de som backer prosjektet med midler, vil få sin egen variant i en av disse tre fargene. Foto: Produsenten


Dette etuiet lover å gjøre svært mange ting på en gang og å gjøre det mulig å ta med iPhonen dit ingen iPhone har vært før: Etuiet er batteridrevet og kan lade mobilen ved hjelp av solceller. Dessuten skal den beskytte mot fall, sand, støv og er vanntett ned til drøye seks meter, selv om du hele tiden kan betjene volumkontroller, skjerm og kamera.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed kan bruksområdet for mobilen utvides til skiløypa, surfebrettet, snorkleturen, stranden, rullebrettet og så videre.

Utviklerne skryter av at dette er konstruert med henblikk på adrenalinjunkier og teknologientusiaster. Men altså foreløpig bare sistnevnte som har en hang til de to siste iPhone-modellene.

Les også: Supertynn film skal beskytte mobilen

Etuier som løser problemene - og som finnes allerede

Det finnes heldigvis løsninger som kan gjøre mobilen mer klimadyktig, og som er i salg allerede. Hos reiseutstyrsforretninger og butikker som spesialiserer seg på båtutstyr, vil du gjerne finne vanntette poser til for eksempel mobiltelefoner. Vi har for eksempel sett slike hos Handysize og Nomaden. Her finner vi etuier i flere størrelser, til både MP3-spillere, mobiltelefoner og nettbrett.

Mobilposene koster fra rundt hundrelappen.

Eventuelt kan du velge mobiltelefoner som er laget for å tåle mer juling enn de fleste:

Se også: Vanntett Bluetooth-høyttaler til dusjen