VooMote Zapper festes på iPhone, og vips, så blir den en fjernkontroll.
VooMote Zapper festes på iPhone, og vips, så blir den en fjernkontroll.Vis mer

iPhone som fjernkontroll

Med VooMote Zapper styrer du alt du måtte ha i stua.

Mange har sett seg leie på å ha 5-6 fjernkontrollere liggende på stuebordet og har heller gått til anskaffelse av en såkalt universal fjernkontroll, som kan programmeres slik at den kan styre både TV-en, forsterkeren, DVD-spilleren, Blu-Ray-spilleren, Squeezeboxen, HD-PVR-en og hva det måtte være.

Samtidig har enkelte TV-produsenter laget apps for mobiltelefonen som kan styre deres TV-apparat, men fortsatt er du da som regel nødt til å ha samme produsentlogo på telefonen og TV-en, som for eksempel Samsung SmartView.

VooMote Zapper er en løsning som gjør iPhone (+ iPad og iPod Touch) til en universalfjernkontroll. Løsningen består av en liten plugg du setter inn i telefonen, samt en tilhørende app. Zapper kan da både sende og motta infrarøde signaler, og skal i følge skapernes egen promoteringsside være ferdig oppsatt på 30 sekunder.

Kan trenes opp

Siden Zapper også kan motta IR-signaler, betyr det at du også kan bruke dine eksisterende fjernkontrollere og lære opp telefonen. Appen har ikke bare funksjonalitet for å styre andre apparater, men inkluderer også en TV-guide slik at du slipper å bytte app for å se hva som går på TV.

Du kan også skreddersy applikasjonen slik at du selv bestemmer størrelse og posisjon på knappene. Muligens bruker du aldri halvparten av knappene på fjernkontrollen, så hvorfor i det hele tatt ha dem der?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zapper er også tilgjengelig for iPad, med tilhørende beskyttelsesetui om du vil.
Zapper er også tilgjengelig for iPad, med tilhørende beskyttelsesetui om du vil. Vis mer


Støtter makroer

En annen kjekk mulighet er å programmere makroer. Du kan for eksempel legge inn følgende funksjonalitet på én knapp:

  • Slå på TV
  • Slå på Blu-Ray-spiller
  • Slå på forsterker
  • Sett TV på HDMI2
  • Sett forsterker på DVD/Blu-Ray
  • Start avspilling på Blu-Ray-spiller
  • Trekk for gardinene og dimme lysene (hvis du har det ekstra fancy hjemme)

VooMote Zapper kan kjøpes via nettet og i fysiske amerikanske butikker fra oktober, med en prislapp på $70 (ca 390 kroner). Den kommer i 11 ulike farger med mulighet for å kjøpe matchende beskyttelsesetuier.

Mer informasjon: VooMote Zapper

PS! En ganske lik løsning er RedEye mini, som plugger seg inn i hodetelefonutgaven og også tillater deg å lade samtidig.

SAMLESIDE:

Fjernkontroller