iPhone som betalingsterminal?

Twitter-gründer med spennende prosjekt.

Egentlig er det litt rart at vi i 2009 ikke har noen kjappe løsninger for å betale hverandre; det foregår fortsatt enten via kontanter eller bankoverføring i etterkant.

Hvor elegant hadde det ikke vært om man bare kunne gjort opp hytteturen rett før hjemreisen?

Nettopp dette er Jack Dorseys nye prosjekt. Dorsey er en av grunnleggerne av Twitter og sitter pr i dag som styreformann for mikrobloggetjenesten som er på alles lepper.

>> Twitter – nettets nye superhit

I en småkryptisk tweet hadde han følgende å meddele for noen dager siden:

iPhone som betalingsterminal?


I følge en kilde nettstedet Techcrunch har snakket med, går det nye prosjektet under kodenavnet Squirrel.

Løsningen Dorseys nye selskap jobber med, skal visstnok være en kombinasjon av en fysisk innretning og programvare som vil kunne gjøre en hver iPhone til en betalingsterminal. Denne vil fungere på samme måte som den trådløse kortterminalen pizzabudet hadde med seg da han ringte på døra di fredag kveld.

Les også: 10 snodige ting du kan gjøre med iPhone

Den fysiske enheten vil kunne kobles direkte til telefonen og trekke nødvendig strøm fra telefonbatteriet. I følge Techcrunch er den formet som et ekorn, derav Squirrel og vil da kunne lese helt vanlige bank- og kredittkort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så gjenstår det å se, da, om Apple vil godkjenne et slikt program i App Store, og om de som vil rane deg nå har fått et nytt trumfkort når du beklager og sier at du ikke har kontanter på deg.

Kilde: Techcrunch (lenke)