Det er ikke bare Apples Siri du kan snakke til.
Det er ikke bare Apples Siri du kan snakke til.Vis mer

iPhone-Siris konkurrenter

Det er ikke bare Siri du kan snakke til – her er noen Android-alternativer.

Med lanseringen av iPhone 4s kom også assistenten Siri, som gjør at du kan utføre kommandoer på telefonen bare ved å bruke stemmen. Eksempler er å sette alarmer, søke etter spesifikke uttrykk på Google eller sjekke hvordan været er i dag.

Hun er imidlertid ikke alene om å ville hjelpe deg uten at du trenger å trykke – her er tre Android-alternativer:

iPhone-Siris konkurrenter


Iris
Iris ble unnfanget bare på åtte timer, og er foreløpig i Alpha-versjon. Vi tok en titt på Iris forleden dag der hun klarte seg ganske bra (i hvert fall dersom vi regner med utviklingstiden) – Iris utfører et søk etter det du lurer på og prøver så godt hun kan å finne det beste svaret, som både leses opp og illustreres med bilder dersom det er hensiktsmessig.

Bare siden vi testet har det også kommet flere funksjoner; for eksempel å ringe kontakter, selv om du nok får vanskeligheter med å ringe Håvard, Jørgen og Kjersti (støtter kun engelsk foreløpig).

Iris (Android Market, gratis)iPhone-Siris konkurrenter


Vlingo
Med over én million nedlastinger på Android Market er Vlingo blant de mest populære og tilbyr ikke bare Google-søk; her kan du ringe kontakter, be om kjøreruta fra A til B, sende tekstmeldinger, oppdatere Facebook, finne restauranter i nærheten, book hoteller og mer til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Appen har en egen bilmodus med store knapper og liten skrift, der du også kan få innkommende SMS lest opp. I likhet med de andre alternativene er bruksområdet noe begrenset for nordmenn, siden heller ikke Vlingo hverken snakker eller forstår norsk. Dette gjelder for så vidt alle omtalte apper, så vi lar være å nevne det flere ganger.

Vlingo (Android Market, gratis)

iPhone-Siris konkurrenter


Speaktoit
Sjekk været, dollarkursen, ring kontakter, notér til Evernote, legg til avtaler i kalenderen og mer til – Speaktoit (speak-to-it, altså) er rik på funksjonalitet, og assistenten kan også skreddersys til å se ut slik du vil. Skaperne hevder også at Speaktoit lærer etter hvert som den brukes og blir mer presis over tid, og etter en kjapp test synes vi også at dette er den mest lovende av de tre foreløpig.

SpeakToit Assistant (Android Market, gratis)

Hva tror du? Har stemmestyring kommet for å bli, eller er det fortsatt enklest å bruke tastaturet? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet under.