iPhone SE lanseres i kveld

Apple har invitert til produktlansering, og angivelig står en ny 4-tommers iPhone på plakaten.

<b>EN IPHONE TIL?</b> Mandag kveld skal Tim Cook vise frem det mange mener trolig blir en ny og mindre iPhone.  Foto: REUTERS / SCANPIX
EN IPHONE TIL? Mandag kveld skal Tim Cook vise frem det mange mener trolig blir en ny og mindre iPhone. Foto: REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare få dager før påska setter inn, skal Apple angivelig avduke en splitter ny iPhone.

Selskapet har sendt ut invitasjon til pressekonferanse mandag 21. mars, klokka 18:00 norsk tid.

Både Bloomberg og Buzzfeed er sikre på at det er en ny 4-tommers iPhone som vil bli lansert.

For tre uker siden skrev vanligvis troverdige 9to5Mac det samme.

LES OGSÅ: Samsung-telefoner får Android 5, Marshmallow

Tilbake til 4 tommer

Det har lenge gått rykter om at Apple kommer til å lansere en iPhone med 4 tommer skjerm, den første siden iPhone 5S i 2013, skriver The Verge.

Selv om markedet har gått mot større telefoner, finnes det fortsatt dem som vil ha en mer hendig mobilstørrelse. Derfor har Apple fortsatt å selge iPhone 5S selv om den snart har vært i salg i tre år.

Ifølge ryktene kommer den mindre telefonen til å se ganske lik ut som 5S-en, bare litt rundere i kantene, og ha innmaten til iPhone 6 og 6S.

9to5Mac hevder forbedringene blant annet dreier seg om en raskere A9-prosessor, støtte for NFC for bruk med Apple Pay, et 12-megapiksel kamera og kamerafunksjonen Live Photos.

TRE STØRRELSER: I dag får du iPhone med enten 4, 4,7 eller 5,5 tommer stor skjerm. Skal du ha den minste, må du imidlertid ta til takke med en snart tre år gammel telefon. Derfor tror mange at Apple kommer til å oppgradere minstemodellen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
TRE STØRRELSER: I dag får du iPhone med enten 4, 4,7 eller 5,5 tommer stor skjerm. Skal du ha den minste, må du imidlertid ta til takke med en snart tre år gammel telefon. Derfor tror mange at Apple kommer til å oppgradere minstemodellen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


LES OGSÅ: LGs nye toppmodell har utskiftbare deler

Men ikke en billig-iPhone

Lenge ble det spekulert i om den mindre telefonen ville få navnet iPhone 5SE, men nå er det heteste navneforslaget helt fri for numre, altså bare iPhone SE.

Som en erstatter for iPhone 5S, vil den trolig også begynne på samme prispunkt, som per i dag ligger på 5.190 og 5.790 kroner for henholdsvis 16GB og 32GB lagringsplass.

Med andre ord dreier det seg ikke om en billigmodell.

I januar varslet Apple at de for første gang ventet en nedgang i salget av iPhone for kommende kvartal.

Det er mulig selskapet håper en ny, mindre telefon kan gi et salgsløft, men ifølge Financial Times er analytikere usikre på om det vil hjelpe.

Konkurrenter som Samsung, LG og Sony har allerede lansert sine toppmodeller for i år, og en oppfølger til iPhone 6S er ikke ventet før til høsten.

LES OGSÅ: Her er ryktene om iPhone 7

Kommer det noe mer?

HER ER INVITASJONEN: Som vanlig blir det spekulert i hva Apple hinter til før den kommende lanseringen. Noen mener den avslører hvilke farger den nye lille-iPhonen vil få. Foto: APPLE
HER ER INVITASJONEN: Som vanlig blir det spekulert i hva Apple hinter til før den kommende lanseringen. Noen mener den avslører hvilke farger den nye lille-iPhonen vil få. Foto: APPLE Vis mer


I tillegg til en ny iPhone, ryktes det også at Apple kommer til å vise frem en ny 9,7-tommers iPad, som trolig vil posisjoneres under iPad Pro-navnet i stedet for iPad Air.

Det er også ventet at den vil få støtte for Apple Pencil til å skrive og tegne med.

LES OGSÅ: iPad Pro eller Microsoft Surface - hvilken er best til tegning?

I invitasjonen som er sendt til utvalgt amerikansk presse skriver Apple «Let us loop you in», noe som tolkes som et tegn på at det kommer nye remmer til Apple Watch.

Ferdige versjoner av iOS 9.3, tvOS 9.2, watchOS 2.2 og OS X 10.11.4 kan også bli sluppet for nedlasting i løpet av kvelden.

LES OGSÅ: Her er Sonys nye mobilserie, Xperia X

Slik kan du følge lanseringen

Apple kommer til å livestrømme arrangementet på sine nettsider, apple.com.

Har du en Mac med OS X 10.8.5 og Safari 6.0.5 eller nyere, en PC med Microsofts Edge-nettleser for Windows 10 eller en iPhone, iPad og iPod touch med iOS 7 eller nyere, kan du følge med.

Du kan også bruke Apple TV, andre generasjon og nyere.

Vi kommer også til å dekke lanseringen her på Dinside fra klokka 18, så følg med!

LES TESTEN: Så bra er Samsungs nye toppmodell, Galaxy S7 Edge