iPhone Explorer

Bruk iPhone som ekstern disk.

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

iPhone, iPad og iPod Touch kommer med stadig større kapasiteter, men om du ikke samler på videoer og har en enorm musikksamling, kan det være vanskelig å utnytte alle gigabytene.

Eldre iPods kunne brukes i såkalt diskmodus, noe som gjorde det mulig å kopiere mapper og filer til dem direkte gjennom filbehandleren. Dette mangler på de nye modellene, og man blir henvist til tredjepartsprogrammer for å utnytte plassen til andre ting.

Full tilgang

Et slikt tredjepartsprogram er iPhone Explorer. Dette gratisprogrammet lar deg få tilgang til alt som er lagret på iPhone, iPad og iPod Touch, og lar deg kopiere, slette og opprette nytt innhold på dem. Personlig kom jeg over programmet da jeg trengte å kopiere et langt intervju fra iPhone til en av mine PC-er, uten å måtte dele det opp i 8 minutters-biter (en vanvittig tullete begrensning, forresten).

Grensesnittet minner om Windows Utforsker, og du kan dra og slippe filer fra og til mappene.
Grensesnittet minner om Windows Utforsker, og du kan dra og slippe filer fra og til mappene. Vis mer


Du får også tilgang til videoer og MP3-filer, og kan kopiere disse fritt fra enheten til hvilken som helst PC. Men merk at filnavnene ble kryptiske da de ble kopiert til enheten gjennom iTunes. Du kan imidlertid gjenopprette kloke filnavn på bakgrunn av tagger hvis du kopierer filene til PC-en, for eksempel ved hjelp av MediaMonkey.

Både Mac og Windows

Du kan opprette dine egne filmapper som du kan fylle med hva du skulle ønske.
Du kan opprette dine egne filmapper som du kan fylle med hva du skulle ønske. Vis mer


iPhone Explorer krever imidlertid at du har installert iTunes 9 eller nyere. Både Mac- og Windows-versjoner er tilgjengelige. Vi testet med en iPhone 4 med firmware 4.21, og det fungerte helt supert.

Du finner mer informasjon og kan laste ned gratisprogrammet iPhone Explorer fra Macroplant.com.