I USA selger nå iPhone alene nesten like mye som alle Android-telefoner til sammen. Foto: Sebastian Berg Hestvedt
I USA selger nå iPhone alene nesten like mye som alle Android-telefoner til sammen. Foto: Sebastian Berg HestvedtVis mer

– iPhone er ustoppelig

Én eneste mobiltelefon selger nesten like bra som samtlige Android-modeller på markedet i USA.

Det er Betanews som bruker betegnelsen "ustoppelig" på Apples enorme suksess på det amerikanske markedet om dagen. I perioden fra 1. desember i fjor til 29. februar i år stod nemlig iPhone alene for hele 43% av smarttelefonsalget i USA, ifølge analyseselskapet Nielsen.

Les også: Smart deksel med innebygd lader

5 prosentpoeng skiller

I samme periode stod Android-telefoner totalt for 48% av salget. Kun 5 prosentpoeng skiller den desidert mest solgte mobilen fra det samlede Android-salget, som teller dusinvis av modeller fra en rekke produsenter.

Men Google kan også slå seg på brystet, med en oppgang fra 27% til 48% på ett år. Apple på sin side hadde en mye større vekst med sin iPhone, fra 10% til 43% på ett år.

Også i Norge

Netcoms salgsstatistikk for februar indikerer en temmelig lik fordeling her til lands. Andelen for Android var her 49%, mens 43% brukte iOS - med andre ord iPhone. 8% brukte Windows Phone, som mange tror kan bli en stor konkurrent til Android og iOS på sikt, med Nokia-telefoner i spissen.

Les også: Nokia mener iPhone er utdatert