Mens bare hver fjerde Nokia-eiere sier de helt sikkert kjøper Nokia også neste gang, sier nesten 9 av 10 iPhone-eiere det samme om sitt merke.  Foto: Per Ervland
Mens bare hver fjerde Nokia-eiere sier de helt sikkert kjøper Nokia også neste gang, sier nesten 9 av 10 iPhone-eiere det samme om sitt merke. Foto: Per ErvlandVis mer

iPhone-eierne mest trofaste

Nesten 90% vil ha en iPhone også neste gang.

Det er en klar polarisering mellom tilhengerne av de forskjellige mobiltelefonene og mobilsystemene. Det viser debattfeltet hver gang vi skriver om temaet. Mye tyder imidlertid på at Apples kunder vanskeligere ser for seg å bytte ut sin iPhone med en annen telefon, enn for eksempel Nokia- og Blackberry-brukere.

I en ny undersøkelse foretatt av UBS, gjengitt av Appleinsider.com, kommer det fram at hele 89% av iPhone-eierne vil gå for en iPhone også neste gang de skal kjøpe telefon.

Fullt så lystige er ikke tallene for konkurrentene, for eksempel sier bare 33% av Blackberry-eierne at de vil kjøpe Blackberry også neste gang, og bare 24% av Nokia-eierne sier de vil være trofaste mot Nokia når deres nåværende telefon skal byttes ut. Heller ikke eiere av HTC, Samsung og Motorola-telefoner ser noe stort poeng i å være trofaste mot sitt merke.

Undersøkelsen omfattet svarene fra 515 respondenter. Her er tallenes klare tale:

iPhone-eierne mest trofaste


Sier ikke alt

Undersøkelsen sier imidlertid ikke noe om trofasthet knyttet til operativsystem. Android brukes som kjent av både HTC, Samsung og Motorola. Har man for eksempel handlet apps i Android Market, kan disse lastes ned gratis på din neste Android-telefon, uavhengig av produsent. Det kan påvirke merke-trofastheten negativt for HTC, Samsung og Motorola. Går man derimot fra iPhone til en Android-telefon eller vice versa, må alle apps kjøpes på nytt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Vi vil ikke at sjefen skal velge telefon for oss