<B>SKJULT VÅPEN:</B> Dette iPhone-dekselet er ikke helt som andre deksler, først og fremst på grunn av de to utstikkerne på toppen. Foto: Produsenten
SKJULT VÅPEN: Dette iPhone-dekselet er ikke helt som andre deksler, først og fremst på grunn av de to utstikkerne på toppen. Foto: ProdusentenVis mer

iPhone-dekselet som gjør vondt

Det er en grunn til at våpenlovene i Norge ikke er som våpenlovene i USA.

Hevngjerrighet er åpenbart også en kreativ impuls, noe amerikaneren Seth Froom viser til fulle med dette såkalte Yellow Jacket-dekselet til iPhone.

Froom ble for en tid tilbake utsatt for væpnet ran, men den tidligere militærpolitimannen brukte den ganske sikkert traumatiske opplevelsen til å lage et mobildeksel som sørger for at du ikke er helt ubevæpnet neste gang noen prøver seg på noe liknende.

Ikke for nordmenn

Det vil si, når vi skriver "du" mener vi egentlig noen helt andre, for vi som bor i Norge vil ikke på lovlig vis kunne bruke dette dekselet. Det er ikke fordi det er så stygt og tjukt at det strider mot alle de strenge, strenge estetiske kjørereglene vi alle forholder oss til daglig, men derimot det innebygde elektrosjokkvåpenet. I USA går det greit - de har tross alt lov å bestille våpen som dette til "home defense" -, men i Norge er det absolutt ikke greit.

Med en spenning på 650 kilovolt vil eventuelle overgripere få seg et kraftig nok sjokk til å bli satt ut av spill, men vil det ikke også være kraftig nok til å sette mobilbrukeren ut av spill hvis han tilfeldigvis kommer borti utløseren midt i en samtale med svigermor?

Nei, for Seth Froom og medskaper Sean Simone har tenkt på nettopp det: At du ender opp med å zappe deg selv i svime i samme øyeblikk som stemmen i andre enden sier "Hei, det er fra Norsk Tipping". Derfor har de lagt inn en dobbel sikkerhetsmekanisme, som skal gjøre det vanskelig å trigge sjokkvåpenet uten at en ønsker det: En sikkerhetsbryter ala det en finner på skytevåpen, og en elektrodehette for å forhindre fysisk kontakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SKJULT VÅPEN: Dette iPhone-dekselet er ikke helt som andre deksler, først og fremst på grunn av de to utstikkerne på toppen. Foto: Produsenten

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Ekstra stor

Et elektrosjokkvåpen har naturligvis behov for strøm, og det er først og fremst det ekstra batteriet som gjør Yellow Jacket så stort. Vekten på dekselet, eller etuiet om du vil, ligger på 113 gram, som betyr at vekta på iPhone nesten dobles. Den blir dessuten en god del tykkere, og også noe lengre, mens bredden forblir mer eller mindre den samme.

Det ekstra batteriet har likevel den hyggelige fordelen at batteritiden på iPhone 4 og iPhone 4S utvides med rundt 20 timer.

Prisen på er forventet å havne på 125 dollar (rundt 750 kroner), og vil etterhvert også lanseres i versjoner for diverse Android-mobiler. Nysgjerrige vil sette pris på at dekselet i tillegg til hvitt og svart også vil leveres i rosa.