Norske iPhone-brukere er mest fornøyde med telefonen sin.
Norske iPhone-brukere er mest fornøyde med telefonen sin.Vis mer

iPhone-brukere mest fornøyde

Apple går til topps i norsk spørreundersøkelse.

På oppdrag fra EPSI Norge har Norstat foretatt telefonintervju med 1000 nordmenn mellom 15-79 år vedrørende hvor fornøyde de er med mobiltelefonen sin.

Av de rundt 1000 spurte svarer 60% at de har en smarttelefon, og smarttelefoneierne er generelt også mer tilfredse med telefonen sin enn hva tilfellet er for de med en tradisjonell mobiltelefon.

Respondantene ble bedt om å angi en score fra 1-10 med tanke på hvor fornøyde de er med telefonen sin. Blant produsentene er det Apple som trekker det lengste strået, med en score på 85,8 av 100. Det er imidlertid lavere enn de tre foregående årene, der tallet har vært henholdsvis 88,9 (2009), 87 (2010) og 86,2 (2011).

Apple og Samsung med best kundetilfredshet

En score over 75 anses for å være veldig høyt, og også Samsung klarer så vidt å komme seg over denne grensa, med en kundetilfredshet på 77,8; en fremgang på nesten fem prosentpoeng fra i fjor.

Dernest følger Nokia (73), Sony (71,9) og HTC (70,7). For to år siden var HTC oppe på 80,1, så her har kundetilfredsheten sunket vesentlig.

DinSides mobiltester

Minst fornøyd med batteriet

Undersøkelsen viser også at kvinner jevnt over er litt mer fornøyde med smarttelefonen sin. For smarttelefoner er det, ikke overraskende, batteritiden folk er minst fornøyde med; det eneste punktet der respondantene med tradisjonell mobiltelefon har høyere score.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På det siste spørsmålet måtte respondantene svare på hvorvidt de kom til å kjøpe telefon fra samme produsent neste gang. Også her går Apple til topps med en score på 83,8, noe som imidlertid også er noe lavere enn for to år siden der Apple fikk 87 poeng. Samsung har økt med ti prosentpoeng det siste året – fra 66,4 til 76,2, og er den eneste produsenten med fremgang på dette spørsmålet.

Akkurat på dette spørsmålet er det verdt å nevne at Apple har en bedre forutsetning for høyere score, siden du er nødt til å velge samme produsent neste gang om du skal slippe å kjøpe appene på nytt. Det gjelder ikke for Android-produsentene der du fint kan bytte til en annen og fortsatt bruke de samme appene som tidligere, siden de er kjøpt av Google og ikke av produsenten.

HTC har på samme spørsmål dalt fra 80,1 til 65,2 på to år, Nokia fra 72,7 til 64,5 og Sony fra 72,6 til 54,5, som dermed ble jumboplass i undersøkelsen.