iPhone-brukere foretrekker Apple Maps

Apple karttjeneste kan ha skadet Google mer enn først antatt.

IKKE EN FLOPP? Lanseringen av Apple Maps var en PR-katastrofe for selskapet, men nye tall viser at oppstyret kan ha lønnet seg. Foto: Apple
IKKE EN FLOPP? Lanseringen av Apple Maps var en PR-katastrofe for selskapet, men nye tall viser at oppstyret kan ha lønnet seg. Foto: Apple Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple-kartene ble omtalt som en katastrofe da de kom. Men etter å ha fått alt annet enn en vellykket start, begynner ting å tyde på at Apple-kartene er en suksess. I hvert fall hva gjelder brukermasse.

Ifølge en artikkel i The Guardian har Google Maps nemlig tapt 80 prosent av iOS-brukerne siden konkurrentens kart ble introdusert for drøyt ett år siden.

Det siste året har antall Google Maps-brukere på iOS sunket fra 29 til 6 millioner, hvorav 2 millioner brukte eldre versjoner av iOS som ikke kan kjøre Apple Maps.

Det er ferske tall fra comScore som avslører utviklingen. I løpet av samme tidsperiode har Apples kart gått fra 0 til 35 millioner brukere.

Tallene gjelder riktignok for USA, men bruksmønsteret forventes å være det samme i Europa.

Les også:
- Apple-kartene er en katastrofe
Apple svarer på kart-kritikken
Google Maps tilbake i App Store

Foretrekker standardappene

Hva mener du?

Hvilken kartjeneste bruker du på iPhone? (Avsluttet)
Google Maps(68%) 1411
Apple Maps(27%) 553
Jeg bruker ikke kart, jeg. (5%) 98
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Google Maps dukket opp på App Store bare noen måneder etter at Apple forkastet karttjenesten til fordel for sin egen i iOS 6.

Det er imidlertid åpenbart at det store flertallet er fornøyd med bruke det medfølgende kartprogrammet på iOS-plattformen fremfor å laste ned en tredjepartsløsning. Det er ikke mulig å endre standardapper på iPhone.

For Google betyr det ikke bare at de mister verdifull data som brukes for å forbedre de ulike funksjonene i karttjenesten. De går også glipp av viktige annonseinntekter.

– Google har mistet tilgang til en veldig viktig datakanal i det nordamerikanske markedet. Men Apple var overbeviste om at de ikke ville gi opp å lage sine egne kart, selv om de hadde problemer, sier mobilanalytiker Ben Wood i CCS Insight til The Guardian.

Apple skal ha jobbet med å forbedre sin egen karttjeneste siden i fjor, men det er fortsatt gjengs oppfatning om at konkurrentens løsning er mer presis hva gjelder kartdata. Google har fortsatt flest antall brukere totalt sett, til sammen 58,7 millioner både på Android og iOS.