iPhone-andelen har gått noe ned i 3. kvartal sammenlignet med samme kvartal i går. Android-andelen har samtidig gått kraftig opp. Foto: Pål Joakim Olsen
iPhone-andelen har gått noe ned i 3. kvartal sammenlignet med samme kvartal i går. Android-andelen har samtidig gått kraftig opp. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

iPhone-andelen synker

Mens Android øker voldsomt, viser ny rapport.

Gartner har nettopp lagt ut sine analyser av smartmobilmarkedet for tredje kvartal 2012. Som ventet viser den at salget av smartmobiler har hatt en voldsom vekst globalt, fra 115 millioner enheter i 3. kvartal 2011, til 169 millioner enheter i 3. kvartal 2012.

Og det selges klart mest Android-telefoner. Hele 72,4% av alle smartmobilene som ble solgt i tredje kvartal benyttet Googles operativsystem. Android-økningen er intet mindre enn formidabel, og det ble solgt mer enn dobbelt så mange Android-mobiler enn for et år siden.

Les også: Så mye strøm bruker telefonen

Også iOS-enheter (Apple iPhone) har opplevd en solid vekst, fra 17,3 millioner til 23,5 millioner, men markedsandelen har sunket fra 15 til 13,9% totalt sett, ifølge Gartner.

Den største nedgangen hadde Symbian, som for ett år siden hadde 16,9% markedsandel. I år er tallet krympet til 2,6%.

Salget av mobiler basert på Microsoft Windows Phone har også hatt en pen vekst, men fortsatt er andelen beskjedne 2,4%.

Her er tabellen som viser tilstanden:

iPhone-andelen synker


Kilde: Gartner.