Apple lanserte i kveld iPhone 5, samt nye iPod-modeller.
Apple lanserte i kveld iPhone 5, samt nye iPod-modeller.Vis mer

iPhone 5 lansert

Apple inviterte til avdukning i kveld og presenterte iPhone 5, iOS 6 og nye iPod-modeller.

Det var en kveld med få overraskelser i dag - Apple viste frem sin iPhone 5, og sjelden har ryktebørsen hatt rett i forkant.

iPhone 5 ser ut til å komme til Norge den 28. september uten at vi har fått dette bekreftet ennå (artikkelen oppdateres). Prisene blir de samme som det iPhone 4s ligger på i dag.

Den nye telefonen er 4" over diagonalen, men er ikke noe bredere enn forgjengeren; kun høyere. Oppløsningen er økt til 1136x640 piksler, og punkttettheten den samme som før. Skjermen skal også ha 44% høyere fargemetning enn forgjengeren.

LTE-søtte er kanskje den største nyheten, men i følge 9to5mac vil ikke iPhone 5 kunne surfe på norske 4G-nett, så der er gleden noe begrenset her til lands.

Med "shared photo stream", kan du lett dele bilder du tar med venner og familie, hvorpå de bare spretter opp i deres bildegallerier slik at de kan kommentere.
Med "shared photo stream", kan du lett dele bilder du tar med venner og familie, hvorpå de bare spretter opp i deres bildegallerier slik at de kan kommentere. Vis mer


Apple hevder å ha økt batteritiden fra forgjengeren, til 8 timers prat/surf via 3G og LTE, mens du kan surfe 10 timer tilkoblet WiFi. Kameraet er i praksis det samme som på iPhone 4s, men ny kameraprosessor, forbedret bildestabilisering og 28Mp panoramamodus er blant nyhetene denne gangen.

Konstruksjonsmessig er telefonen 18% tynnere og hele 20% lettere, der vektnåla stopper på 112 gram. Baksiden er ikke lenger av glass, men av børstet aluminium, og telefonen slippes både i sort og hvit versjon. Dessuten er ladekabelen byttet til en ny og tynnere kabel, kalt "Lightning". Denne gikk også igjen på øvrige produkter som ble presentert i kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Apple bytter nå også ut de hvite øreproppene med det de har kalt EarPods. Disse skal være vitenskapelig utformet til å passe i de aller fleste ører, noe som i hvert fall vi hilser velkomment.

iOS6

Den nye telefonen lanseres selvsagt med den nye versjonen av Apples mobile operativsystem, iOS 6. Dette blir også tilgjengelig for nedlasting for iPhone 3GS/4/4s, nye iPad, iPad 2 og iPod Touch.

iOS 6 slippes 19. september.

iOS 6 har Apple også vist frem før, så her henviser vi til sommerlanseringen av iOS 6 og nye Macbooks.

Ny iPod Nano kommer i sju farger.
Ny iPod Nano kommer i sju farger. Vis mer


Nye iPods

Apple viste også frem en ny iPod Nano med 2,5" berøringsskjerm, FM-radio med opptaker og innebygd skritteller, som du ser bilde av over. Og under: nye iPod Touch blir en slankere variant av iPhone 5 med samme skjermstørrelse og -oppløsning, men uten mulighet til å ringe, sende SMS eller surfe uten WiFi. Og med litt svakere prosessor og kamera:

iPhone 5 lansert


Knøttlille iPod Shuffle kommer også i ny versjon.

For flere bilder og mer informasjon:
DinSide fulgte Apple-pressekonferansen live.