Den nye ladekabelen til iPhone 5 inneholder en mikrokontroller som kan gjøre den umulig å kopiere for tredjeparter.
Den nye ladekabelen til iPhone 5 inneholder en mikrokontroller som kan gjøre den umulig å kopiere for tredjeparter.Vis mer

– iPhone 5-kabelen kan ikke "kopieres"

Autentiseringsbrikke ser ut til å forhindre tredjeparter fra å produsere ladekabler.

Markedet rundt tilleggsutstyr til iPhone har vært enormt helt siden den første telefonen ble lansert. Etuier, batteriløsninger, kabler og annet har vært tilgjengelig fra flere parter; ofte til brøkdelen av prisen Apple tar for det "samme" utstyret.

For eksempel iPhone 4-bumperen fra DealExtreme vi testet i fjor sommer. Den kostet 1/20 av tilsvarende bumper bestilt fra Apple selv, og gjorde i våre øyne akkurat samme nytten.

Den nye "Lightning"-kabelen har vært et tema for diskusjon siden Apple lanserte iPhone 5. Den tradisjonelle 30-pinskabelen er nå byttet ut med en mindre kabel, og det betyr at mange trenger overganger, der det også har hersket usikkerhet rundt kompatibilitet med ulike typer utstyr.

Les mer: Kabelmas med ny iPhone-kabel

Nå kan det se ut til at det blir vanskelig for tredjeparter å lage egne kabler av den nye typen. I følge AppleInsider har den nye kabelen en mikrokontroller i seg som synes å være en autentiseringsbrikke, og denne må antakeligvis være på plass for at kabelen i det hele tatt skal fungere med iPhone 5.

En ansatt hos Double Helix Cables ("Peter") skal ha gjort denne oppdagelsen og råder folk inntil videre ikke å kjøpe noe annet enn originale kabler.

Les også: iPhone5 og iOS6: Dette er nytt!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Apple-kabelen koster 149 kroner bestilt fra Apples norske nettsider. Til sammenligning koster den gamle 30 pin-kabelen 169 kroner fra Apple, men det trenger ikke å koste mer enn en tjuekroning (inkludert frakt fra Hong Kong) for en kabel som gjør samme nytten. Den nye kabelen er for øvrig også utsolgt i den amerikanske Apple-butikken, med leveringstid på 3-4 uker.

Kilde: AppleInsider