iPhone 5 år

Det er fem år siden Apple revolusjonerte mobiltelefonen. Se videoen fra da Steve Jobs viste den frem for verden.

Steve Jobs presenterte iPhone - med berøringsskjerm som ikke krevde noen pekepenn.
Steve Jobs presenterte iPhone - med berøringsskjerm som ikke krevde noen pekepenn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Okay, så bommet vi med én dag, men i går var det fem år siden Steve Jobs for første gang viste frem iPhone for publikum. 9. januar 2007, altså.

Apple hadde jobbet med telefonen i to og et halvt år, som senere skulle vise seg å revolusjonere hele mobilindustrien. Nå til dags slippes det knapt en telefon som ikke i relativt stor grad er "inspirert" av det Apple lagde i 2007.

Det er nesten komisk å se presentasjonen i dag – publikum er elleville når Steve bruker fingeren for å skrolle igjennom musikken som er lagret på telefonen, men når man ser hvordan de beste smarttelefonene så ut den gangen, er det kanskje ikke så rart.

SAMLESIDE:

iPhone

App store først året senere

Da iPhone ble lansert, var det heller ingen App Store. Den ble først lansert sommeren 2008; ett år etter at iPhone kom på markedet. Frem til det var man med andre ord begrenset til appene som fulgte med telefonen, som ringing, epost, SMS, nettleser, aksjer, kart, været, kalkulator etc. Og skeptikerne husker kanskje at den første modellen til og med manglet MMS-mulighet?

Under ser du Steve Jobs' keynote da iPhone ble lansert. Et morsomt tilbakeblikk, selv om det altså bare er fem år siden:

Og her er del 2: