iPhone 4G Bumper fra DealExtreme gir deg mye for penga. Foto: Bjørn Eirik Loftås
iPhone 4G Bumper fra DealExtreme gir deg mye for penga. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

iPhone 4G Bumper fra DealExtreme

Noen ganger er kopien like god som originalen. Og fås til en brøkdel av prisen.

En iPhone 4 er relativt tung. Og den har en overflate av glass på begge sider. Mister du den i bakken er det en overhengende fare for at den får skrammer og i verste fall knuser. Og det kan bli dyrt å reparere.

Derfor anbefales en eller annen form for beskyttelse, og den velkjente støtfangeren, eller "bumberen" som selges hos Apple-forhandleren er blant de mest populære til formålet.

Enkle saker, men dyrt hos Apple

Konstruksjonen er enkel. Den består av plast som dekker sidene, og en gummiforing stikker et par millimeter utenfor på begge sider, slik at verken baksiden eller fronten av telefonen rammes hvis du mister den på et slett, hardt underlag. Det har reddet oss mange ganger.

Men, som vi har sett så mange ganger før, prisen på Apple-tilbehør ligger temmelig høyt, og bumperen er intet unntak. 249 kroner må du i skrivende stund punge ut med for den relativt enkle konstruksjonen.

1/20 av prisen

Hvis du synes den prisen er stiv, finnes det naturligvis billigere alternativer. Vi tok turen til Hong Kong-baserte DealExtreme, som er kjent for sine lave priser på alt fra nøkkelringer til nettbrett.

Der fant vi en tilsynelatende helt lik bumper, men prisen var 2,30 amerikanske dollar, eller ganske nøyaktig 13 kroner og 78 øre, inkludert frakt til Norge. Det betyr at Apple tar hele 20 ganger mer for sin bumper enn hva DealExtreme tar for sin. Begge tilbyr bumpere i en rekke forskjellige farger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi bestilte like godt 4 stk med det samme, og etter en noe lang leveringstid på 24 dager, kunne vi omsider tre bumperen på telefonen. Den satt som støpt.

Les også: Her gjør du kabelkupp

Dette er forskjellene

Vi har i ettertid sammenlignet kopien mot originalen i alle bauger og kanter, og kommet frem til følgende forskjeller:

 • Bumperen fra Apple har litt mykere gummi
 • Åpningen for lydløsbryteren er litt større på bumperen fra DealExtreme
 • Litt større åpning for lydløsbryteren på kopi-bumperen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
  Litt større åpning for lydløsbryteren på kopi-bumperen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


  For øvrig nesten identiske. Foto: Bjørn Eirik Loftås
  For øvrig nesten identiske. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


  Ellers har vi ikke oppdaget noen forskjeller i det hele tatt, og etter en tids bruk er det ikke noe som tyder på at billig-bumperen gir dårligere beskyttelse eller blir fortere slitt enn originalen, mener vi.

  Her er det med andre ord penger å spare for deg som trenger bumper til iPhone 4, og som har tid til å vente på det som ofte må betegnes som relativt treg levering fra Hong Kong.

  Lenker:
  DealExtreme
  Apple

  Testen ble publisert første gang i juli, oppdatert og republisert 1. januar 2012.

  Les også: Stanset pakker fra superbillig nettbutikk