iPhone- og iPad-tilbehørets mekka

CES flommet over av tilbehør til mobiler og nettbrett, først og fremst til i-enheter.

I år som tidligere år på CES ble det vist fram langt mer utstyr til iPhone og iPad enn til andre mobil- og nettbrett. Foto: Bjørn Eirik Loftås
I år som tidligere år på CES ble det vist fram langt mer utstyr til iPhone og iPad enn til andre mobil- og nettbrett. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

LAS VEGAS: Det kommer neppe som noen stor overraskelse på de fleste, at CES i år som i fjor og året før flommer over av tilbehør til iPad og iPhone. En viss utvikling har det imidlertid vært, for tilbehøret har blitt mer sofistikert enn tidligere.

Da DinSide var på messa sist, i 2011, var det mye deksler og etuier å se fra alskens tredjepartsprodusenter. Det var det i år også, men kvaliteten så ut til å ha bedret seg betraktelig. Også flere av de store motehusene var på plass med etuier og deksler i skinn og med Swarovsky-krystaller. "Alle" vil fortsatt ha en bit av Apple-kaka.

For oss teknofrelste var det imidlertid langt mer å velge mellom av spennende tilbehør enn for to år siden, og i denne artikkelen har vi samlet noen av de mest interessante produktene vi så på messa, og som utvider bruksområdet til iPhone og iPad betraktelig.

iPhone- og iPad-tilbehørets mekkaMobilen er ikke lenger en taletut, men et moteplagg. Nesten alle de store motehusene har iPad- og iPhone-tilbehør for den designbevisste.

iPhone- og iPad-tilbehørets mekkaSavner du tastatur til iPhone? Vel - dette dekslet fra Naztech kan hjelpe deg med nettopp det. Det inneholder et skyvetastatur som kommuniserer med iPhone via Bluetooth. Det har innebygd batteri og lades via USB-porten. Prisen er 79 dollar.

iPhone- og iPad-tilbehørets mekkaKinesiske Looq System demonstrerte en dings kalt @7pm som plugges i iPhone, og som gjør den om til en fjernkontroll til mer enn 6.000 forskjellige TV-er, DVD-spillere, tunere og mediespillere. Ikke nok med det, den kan også brukes med bevegelser. Rist lett mot høyre for skifte kanal. Prisen er 59 dollar.

iPhone- og iPad-tilbehørets mekkaSpilling på mobilen er ikke lenger forbeholdt bare en person om gangen. Med Verzis Game Controller kan inntil fire personer spille samtidig på en iPad, iPhone og Android-mobil. Ti forskjellige spill følger med, der quizzer står sentralt i flere av dem. Kommuniserer via Bluetooth. Pris ukjent.

iPhone- og iPad-tilbehørets mekka360 graders videoopptak på din iPhone 5? Javisst går det an. Denne "forsatsen" heter Dot og kommer fra Dr. Bott. Sammen med en egen app kan du ta filme i 360 grader og dele videoene med andre, for eksempel i sosiale medier, med ett klikk. Prisen er 49 dollar.

iPhone- og iPad-tilbehørets mekkaÅ ta med telefonen på stranda er ikke alltid like greit med tanke på sand og støv. Disse dekslene fra Lifeproof er helt tette, og skal gjøre telefonene helt vann- støv- og snøsikre. Ikke gjør de telefonen særlig større heller. Prisen er 79 euro for deksel til iPhone 5.

iPhone- og iPad-tilbehørets mekkaVi ble ganske forskrekket da vi oppdaget at gitaristen slett ikke hadde noen strenger å slå på på gitaren sin, men en iPad. Det hele hørtes veldig analogt ut, selv om strengene var virtuelle og alt ble styrt gjennom en app. Ikke nok med det, du kan velge mellom elektrisk, akustisk og bass, uten å bytte gitar. Virker også med iPhone 4 og nyere. Få med deg denne videoen. Produsent: ionaudio.com, pris ukjent.

iPhone- og iPad-tilbehørets mekkaSyntes du det syltynne tastaturdekslet til Microsofts Surface var hendig? Det finnes tilsvarende til iPad også, som dette fra Tumi. Produktet heter T-Tech, men vi har ikke funnet noen pris ennå.

iPhone- og iPad-tilbehørets mekkaDette kombinerte stativet og dekselet for iPhone inneholder også en vidvinkelforsats til mobilkameraet, slik at du kan filme bredt mens du sykler. Produsenten heter Mophie og produktet heter OutRide. Prisen er 149 dollar.

iPhone- og iPad-tilbehørets mekkaTil slutt noen godbiter for deg som synes retro kombinerer fint med ny teknologi. Produsenten av disse musikkanleggene kaller seg Innovative Technology, og de fleste kommer med dokkingmuligheter for iPad og iPhone, samt muligheter for å legge vinylplatene direkte inn i iTunes-biblioteket, inkludert 78 rpm-plater! Prisene starter på rundt 200 dollar for komplette anlegg.

Her finner du alle CES 2013-nyhetene