Hvis du er ute etter å tjene penger på mobilspill, kan det foreløpig se ut til at det er lurest å satse på iPhone og iPad, viser ny undersøkelse. Foto: Joanna Olsen
Hvis du er ute etter å tjene penger på mobilspill, kan det foreløpig se ut til at det er lurest å satse på iPhone og iPad, viser ny undersøkelse. Foto: Joanna OlsenVis mer

iOS-spillerne bruker mest penger

Står for 84% av inntektene.

Ifølge analyseselskapet Newzoo bruker gjennomsnittsbrukeren av iOS-telefoner og nettbrett (iPhone og iPad) fem ganger så mye penger på spill som en gjennomsnittsbruker av Android-baserte nettbrett og mobiler.

Dette er konklusjonen etter å ha kartlagt bruksmønsteret til 17.000 mobilbrukere i Tyskland, Frankrike, Storbritannia og USA, samt analyser av nedlastingsdata fra Google PlayStore og Apples App Store. Undersøkelsen inkluderer ikke inntekter fra reklame i spillene.

Totalt stod iOS-spillene i mars for hele 84% av de totale mobilspillinntektene i disse markedene.

Her er det mest innbringende mobilspillet akkurat nå

In-app-suksess

Undersøkelsen avslører også et annet interessant poeng. Såkalt In-app purchases har blitt en gedigen suksess, og står for hele 91% av inntektene, skriver Forbes.com. Det er altså ikke selve spillene inntektene stammer fra, men fra tilleggsfunksjonalitet som kan kjøpes i etterkant. Her er tallet også det samme for for Android- og iOS-spill.

CEO i Newzoo, Peter Warman, mener en av årsakene til Apple-dominansen er at selve kjøpsprosessen er enklere på iPad og iPhone enn på Android-enheter.

- Apple krever at du knytter kreditkortinformasjonen til brukerkontoen, og gjør dermed kjøpsprosessen mer sømløs, sier han i en kommentar.

Les også: To mobilgiganter tar alt