iOS 8.0.1 sluppet - og trukket tilbake

Skulle fikse feil, skapte bare nye problemer.

<b>FIKK IKKE RINGT:</b> En ny oppdatering til iOS 8 gjorde at flere iPhone-brukere ikke fikk dekning på sine telefoner. Foto: APPLE
FIKK IKKE RINGT: En ny oppdatering til iOS 8 gjorde at flere iPhone-brukere ikke fikk dekning på sine telefoner. Foto: APPLEVis mer

Bare én uke etter at iOS 8 ble lansert, lanserte Apple onsdag kveld den første oppdateringen av det nye operativsystemet.

Les også: Vi har prøvd de nye iPhone-modellene

iPhone 6-eiere rammet

Kort tid etter ble den trukket tilbake igjen, etter at flere brukere meldte at den tok knekken på mobilsignalet og gjorde at Touch ID-fingeravtrykksleseren ikke fungerte lenger.

Det ser imidlertid ut at det bare er brukere av iPhone 6 og 6 Plus som er rammet, hvilket i det minste betyr at ikke et stort antall nordmenn har fått disse problemene.

Selv installerte jeg den på iPhone 5S uten problemer.

- Vi undersøker tilbakemeldingene og kommer med ny informasjon så snart vi kan, sa en talsperson for Apple til Re/code.

Når iOS 8.0.1 blir tilgjengelig igjen, er foreløpig ikke kjent.

Slik nedgraderer du

Om du allerede har oppdatert og opplever problemene som beskrevet over, er det mulig å nedgradere til iOS 8 slik at alt fungerer som det skal igjen.

Mashable har en oppskrift.

Det innebærer riktignok at du må gjennopprette telefonen, det vil si slette alt som er på den, men om du virkelig er avhengig av å ringe ut eller motta samtaler, er det eneste utvei før Apple kommer med en ny fiks.

Les også: Dette må du vite om iOS 8

Dette skulle oppdateringen fikse

iOS 8.0.1 dreide seg, kanskje noe ironisk, kun om feilrettinger.

EN LITEN OPPDATERING: iOS 8.0.1 kommer ikke med noen nyheter, men fikser en rekke problemer med Apples nye operativsystem. Foto: KIRSTI ØSTVANG
EN LITEN OPPDATERING: iOS 8.0.1 kommer ikke med noen nyheter, men fikser en rekke problemer med Apples nye operativsystem. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Blant annet tar oppdateringen hånd om et problem som forhindret apper som drar nytte av HealthKit fra å være tilgjengelig på App Store fra første lanseringsdag.

HealthKit er Apples nye plattform der helse- og treningsapper skal kunne dele data mellom hverandre.

iOS 8.0.1 fikser også et problem som har gjort at tredjepartstastaturer ikke lenger er valgt når man har låst opp iOS-enheten sin med kode, samt en feil som har forhindret apper fra å få tilgang til bildebiblioteket.

I tillegg tar oppdateringen også hånd om en feil som kunne forårsake uventet databruk ved mottak av SMS- og MMS-meldinger.

For iPhone 6- og 6 Plus-eiere bør oppdateringen også gi bedre stabilitet ved bruk av Apples nye Rask tilgang-funksjoner (Reachability), som gjør at man kan flytte øvre halvdel av skjermen ned.

Når iOS 8.0.1 slippes igjen, kan du oppdatere direkte fra din iOS-enhet ved å gå til Innstillinger -> Generelt -> Oppdatering.

Den bør ikke kreve så mye ledig plass som den opprinnelige oppdateringen gjorde, og tikker inn på 71,5MB.

Oppdateringsproblemene kommer rett etter at det har kommet klager om at noen av de nye iPhone-modellene bøyer seg i lomma.

Førstkommende fredag kommer de nye modellene for salg i Norge.