OPPDATER NÅ: Apple har lansert en viktig oppdatering av det nye operativsystemet til iPhone, iPad og iPod touch. Foto: Per Ervland
OPPDATER NÅ: Apple har lansert en viktig oppdatering av det nye operativsystemet til iPhone, iPad og iPod touch. Foto: Per ErvlandVis mer

iOS 7.0.3 fikser mange feil

Apple slipper ny oppdatering.

Kort tid etter gårsdagens lanseringsbonanza fra Apple, slapp selskapet en oppdatering til iPhone, iPad og iPod touch.

iOS 7.0.3 er en liten, men innholdsrik oppdatering som tar sikte på å fikse mange av problemene brukerne har hatt med det nye operativsystemet siden det kom forrige måned.

iOS 7.0.3 inneholder overraskende mange «forbedringer og problemløsninger» til å være en mindre oppdatering. Foto: Kirsti Østvang
iOS 7.0.3 inneholder overraskende mange «forbedringer og problemløsninger» til å være en mindre oppdatering. Foto: Kirsti Østvang Vis mer


Les også: Dette er nytt i iOS 7

Fikser iMessage

Et av de mest omtalte problemene knytter seg til iMessage, og at mange har hatt problemer med å sende og motta meldinger etter installasjonen av iOS 7.

Det skal det nå være slutt på. For oss ser det nå ut til å fungere som normalt.

Skal gjøre folk mindre kvalme

Den største endringen i iOS 7 er brukergrensesnittet. Hele operativsystemet fikk en redesign med nye menyer, ikoner, skrifttyper og andre effekter.

Flere brukere har i etterkant hevdet at de blir svimle og kvalme av de nye animasjonene, og det har blitt omtalt grundig i flere medier. Det var mulig å tone effektene ned noe via en såkalt «tilgjengelighet»-innstilling, men i den nye oppdateringen har denne nedtoningen fått enda større virkning.

Blant annet er zoom-effekten som dukker opp når man bytter mellom apper eller åpner dem nå helt borte. Fra før skrur denne også av den såkalte parallakse-effekten, som gjør at ikonene på hjemskjermen ser ut som de beveger på seg når du vender på iPhone eller iPad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gå til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Reduser bevegelse for å skru effektene av.

Les også: Slik øker du batteritiden i iOS 7

Mer nøyaktige sensorer

Et annet problem som påvirker brukere av nye iPhone 5S har vært upresise sensorer. Kompass, gyroskop og akselerometer har ikke fungert som de skal og levert feil målinger, ifølge Gizmodo.

Apple skal også ha fikset dette problemet i iOS 7.0.3, og ifølge The Guardian virker det som om sensoren nå er mer nøyaktig.

Les også: iOS 7.0.2 tettet alvorlig sikkerhetshull

Passord-synkronisering

iOS 7.0.3 fikser også en feil som gjorde det mulig å omgå låseskjermen, samt stabilitetsproblemer med iWork-apper. Det er i tillegg mulig å søke på Google og Wikipedia fra Spotlight igjen, noe som var mulig frem til iOS 7 ble lansert.

Oppdateringen introduserer dessuten støtte for den nye funksjonen iCloud-nøkkelring, som lar deg synkronisere passord og kredittkort-informasjon i Safari på tvers av iOS-enheter og Mac-er med nye OS X Mavericks installert.

Oppdateringen til iOS 7.0.3 er gratis, og du oppdaterer ved å gå til menyen Innstillinger > Generelt > Oppdatering.

Les også: Her er iOS 7-triksene du bør kjenne til